Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Antun Račić; Nastojat ću uzeti M 1 pojas do 66 kg, ali sanjam borbe u kategoriji do 61 kg

Župski MMA borac Antun Račić otputovao je u utorak u Rusiju u Ingušetiju gdje će večeras nastupiti u jednoj od glavnih borba priredbe Challenge „Battle in the Mountains 4“ u M1 organizacije najjače u Europi i jedne od najstarijih i vodećih MMA organizacija na svijetu. Večerašnji meč protiv Azerbajdžanca Turala Ragimova (omjer 9-2) Antunu bi u slučaju pobjede trebao donijeti borbu za M 1 pojas u kategoriji do 66 kg

- Trenutni nositelj pojasa u ovoj kategoriji je Njemački borac Ivan Buchinger, veteran u ovom sportu i mislim da bi meni više odgovarao on kao protivnik, nego Azerbajdžanac Tural Ragimov s kojim ću se boriti u subotu. Ragimov je dosta agresivan borac koji ide na brzi završetak borbe, odličan je tehničar u stand up-u, s dobrim obranama od rušenja, a i dobar je u parteru pogotovo kada je u podređenoj obrambenoj poziciji - rekao je Antun u kratkom razgovoru pred put u Rusiju. 

- Riječ je o borcu s kojim se do sada nisam susretao, trebali smo imati borbu lani prije njegovog meča za pojas, ali je ta borba otkazana jer nismo uspjeli na vrijeme riješiti vize za Rusiju.

Iako je kasno saznao za ovu borbu, jer je u nju ušao kao zamjena, Antun je dobro pripremljen jer je zbog drugih planova i ponuda već bio u trenažnom postupku priprema za borbe.

- Bio sam počeo sa spuštanjem kilaže kako bi napokon nastupio u kategoriji do 61 kg, ali evo izgleda da me neće ta kategorija i ponovno se moram boriti do 66 kg.

Put u Rusiju bi trebao donijeti i ugovor o nekoliko borbi u M 1 organizaciji, što bi Antunu trebalo donijeti i značajnu financijsku dobit. Dobar rezultat u M 1 organizaciji otvara mogućnosti zarade.

- Kad dođeš u sam svjetski vrh u najbolje organizacije na svijetu tu se ne može ne zaraditi. Ako osvojim pojas u M 1 bit će mi otvorena vrata svih svjetskih organizacija, a onda je samo pitanje koliko ti menadžer može dogovoriti borbi i po kojim uvjetima. M 1 plaća daleko najbolje od svih organizacija u kojim sam se do sada borio. Kod njih nema kašnjenja sve se rješava sukladno ugovorima vrlo profesionalno. Borim se u maloj kategoriji, u većima su zarade bolje, ali ja ću s ovim odlasku u Rusiju, nadam se, potpisati dosta bolji ugovor nego što je bio u moje prve četiri borbe u M 1 organizaciji. Vidit ćemo na koliko će borbi taj ugovor biti potpisan i pod kojim uvjetima. Ima tu dosta i bonusa, posebno se honorira atraktivnost, završetak borbe nokautom i slične stvari koje privlače gledatelje ovom sportu. To je jedan od razloga zašto su borci agresivni i često idu na sve ili ništa.


Kad je Maro Perak u kutu mora bit dobro

Kad se govori o MMA borbama u Dubrovniku, klubu Gladijator i svemu ostalom vezanom uz taj sport, neizostavno je ime Mara Peraka koji je sve to u Gradu i pokrenuo. Bez Mara MMA u Dubrovniku ne bi ni postojao.  On je moj trener i menadžer i bit će u kutu u ovoj borbi u Rusiji. Kad je Maro Perak u kutu mora bit dobro, nema greške. Što se tiče tima svi smo jedna vrhunska ekipa koja radi zajedno i jedan drugome pomaže. Svi sudjelujemo u pripremi za borbu bilo kojega od nas.


Večerašnja borba u Ingušetiji može donijeti meč za M 1 pojas u kategoriji do 66 kg, ali Antunova želja je prilika za nastup u u kategoriji do 61 kg u kojoj smatra da može napraviti vrhunski svjetski rezultat.

- Za razliku od prije, kada sam prihvaćao svaki ponuđeni meč, više ne prihvaćam borbe protiv boraca koji mi ne mogu donijeti napredak u karijeri. Ova kategorija do 66 kg mi je prirodnija od kategorije do 70 kg u kojoj sam se borio većinu borbi, ali u kategoriji do 61 kg garantiram da mogu napraviti vrhunski svjetski rezultat. Jedva čekam ponudu za borbe u toj kategoriji, živim za to. Zadnju Noć gladijatora na Revelinu sam trebao odraditi prvu svoju borbu u toj kategoriji, ali su mi na dan vaganja promijenili protivnika pa sam se još jednom borio u 66 kg.

Najvjerojatnije ću potpisati dobar ugovor za M 1 i neću nigdje žuriti. Nastojat ću u narednom periodu osvojiti M 1 pojas u kategoriji do 66 kg, ali za svjetski rezultat se trebam boriti u kategoriji do 61 kg. Svi dobri poznavatelji ovog sporta mi govore da sam borac upravo za tu kategoriju – zaključio je Antun.


Spuštanje kilaže pred borbu ne predstavlja veliki problem

Za razliku od  mnogih koji se  godinama bore s problemom prekomjerne kliaže, spuštanje kilaže vrhunskim sportašima, kaže Antun, ne predstavlja veliki problem.


- Prije borbe izgubiš samo vodu. Dva tri dana prije borbe se pripazi na prehranu uz uzimanje velikih količina tekućine, a onda zadnji dan na dan vaganja ne pijem ništa, a ono što ostane do potrebne težine skinem uz pomoć slane kupke te u sauni.

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Razgovori - najnovije

I ovu godinu na njezin zadnji dan završavamo tradicionalnim razgovorom s općinskim načelnikom Silviom Nardellijem. Kakva je 2019. bila za...
Osnovna škola Župa dubrovačka kraj ove školske godine dočekuje s 845 učenika u školskim klupama, pa bi po tom broju...
Već tradicionalno, zadnji dan godine koju napuštamo razgovaramo s općinskim načelnikom Silviom Nardellijem. Bila je to jedna u nizu godina...
Već uobičajeno, zadnji dan godine koju napuštamo s načelnikom Silviom Nardellijem napravili smo inventuru 2016.  koju ćemo pamtiti po napokon...
Župski MMA borac Antun Račić otputovao je u utorak u Rusiju u Ingušetiju gdje će večeras nastupiti u jednoj od...