Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Počelo je trganje u najsjevernijem vinogradu na području naše Općine (FOTO)

U pitoresknom krajoliku ponad sela Grbavac započelo je trganje u vinogradu obitelji Kristović. Vrijedne ruke od rane zore neumorno rade u vinogradu u kojem je gotovo 2500 loza. Osim procjene da uvijek može bolje kao glavni problem obitelj Kristović ističe nedostatak padalina s obzirom da je zadnja kiša pala još početkom mjeseca Svibnja ove godine.

Prema riječima jednog od članova obitelji Vicka Kristovića, upravo je tradicija, te ljubav prema zemlji to što svake godine daje snagu i poticaj za održavanje vinograda jer uzevši u obzir veličinu vinograda i količinu proizvedenog vina ovdje nema govora o nekom financijskom interesu, već isključivo o održavanju obiteljske tradicije. Sudeći po atmosferi na jutrošnjem trganju i planovima mlađih Kristovića obiteljska tradicija ne bi trebala doći u pitanje. Djelić atmosfere možete pogledati u fotogaleriji.

Tekst i slike: J. Marić


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2017/gospodarstvo/vinograd_kristovic{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn