Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Predavanje o obnovi i rezidbi maslina okupilo veliki broj maslinara

Veliki broj maslinara okupio se večeras u Dvorani zgrade Općine u Srebrenom, gdje je u organizaciji Braniteljske zadruge EKO-ŽUPA u suradnji sa Poljoprivredno savjetodavnom službom u Dubrovniku i Općinom Župa dubrovačka, održano predavanje na temu "Rezidba, zaštita i prihranjivanje maslina".

Predavač, dipl. ing. agronomije Antun Kotlar je maslinare upoznao s načinima obnove i rezidbe maslina, te naglasio važnost njihove obnove koja će doći do izražaja naručito ove godine. Naime, nakon ovogodišnjeg odličnog uroda i dugog razdoblja berbe, dogodine teško se može očekivati dobar urod, pa je pravo vrijeme za obnovu maslina i maslinika.

Na kraju svog izlaganja Kotlar je župskim maslinarima prezentirao nova kriterije i pravila vezane uz dodjelu poticajnih sredstava u poljoprivredi, u vezi s skorim ulaskom u Europsku uniju, kao i buduće uvjete primjene pesticida i sličnih zaštitnih sredstava u poljoprivredi koji će biti značajno strožiji od dosadašnjih.

U kratkoj raspravi pojedini župski maslinari su istaknuli problem prodaje viška ulja kojeg imaju. Kako je istaknuto, zainteresiranih za otkup ima, ali problem predstavlja nepostojanje organiziranog objedinjavanja proizvodnje i plasmana ulja u količinama potrebnim velikim proizvođačima.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2013/poljoprivreda/predavanje_masline0113{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn