Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Priprema se prijava za uspostavljanje Centra kompetencije za agrume

Župan Nikola Dobroslavić održao je u Opuzenu radni sastanak na temu pripreme prijave za uspostavljanje Centra kompetencije za agrume u dolini Neretve.

Sastanku su nazočili zamjenica župana Marija Vučković, gradonačelnici i načelnici iz područja doline Neretve, direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, predstavnici tvrtki otkupljivača agruma, proizvođača sadnica te udruge Mandarina koja zastupa proizvođače.

Na sastanku je potvrđen interes za uspostavljenjem ovakvog centra koji će omogućiti bolju suradnju javnog, privatnog i znanstvenog sektora, te ponuditi rješenja za probleme koji se javljaju u vezi s trženjem mandarine, potrebom razvijanja dodatnih djelatnosti poput prerade dijela primarnog proizvoda i potrebom razvijanja novih ranih i kasnih sorata mandarina, selekcijskog rada na postojećem sortimentu kao i rad na  certificiranom (virus-free) sadnom materijalu.

Direktorica DUNEE Melanija Milić predstavila je projektni prijedlog te najavila skori natječaj Ministarstva gospodarstva za financiranje uspostave centara kompetencije u Hrvatskoj.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn