Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

"Slatki tjedan" - Paulini Klokoč zlatna plaketa za kontonjatu

Paulina Klokoč iz Petrače dobitnica je najveće nagrade ovogodišnjeg  natjecanje za najbolju kontonjatu kojeg u sklopu Slatkog tjedana ususret Božiću, na radost svih stanovnika naše Županije već drugu godinu po redu, organizira dubrovačka Udruga DEŠA. Gospođa Paulina je Zlatnu plaketu podijelila s  tvrtkom  Dubrovačka kuća d.o.o., Dubrovnik, Udrugom DEŠA – Dubrovnik. Još jedna nagrada s ovogodišnjeg sltkog tjedna stiže u Župu, a dobitnica je Mirjana Handabaka joja je nagrađena Brončanom plaketom za  bruštulane mjendule. Ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka  pod predsjedanjem prof. kulinarstva Josipa Žuvele, imali su slatki, ali težak zadak izabrati najbolje od izvrsnih delicija koje su stigle  na ocjenjivanje iz različitih  krajeva naše Županije. U kategoriji kontonjate bilo je 22 različita proizvoda,  u kategoriji  mantale  14, a u kategoriji bruštulanih mjendula 13.

Tijekom cijelog tjedna, od 10. do 14.12. mogle su se namirisati vidjeti i kušati delicije cijelog područja Dubrovačko – neretvanske županije. Građanke i građani mogli su i sudjelovati na svim radionicama te naučiti sami praviti ove božićne delicije, uz pomoć vrijednih žena udruge DEŠA, Dubrovačke kuće i udruge Liga protiv raka iz Vele Luke.

Udruga DEŠA, u suradnji sa Dubrovačkom kućom, pokazala je kako se prave kontonjata, mantala, arancini, bruštulani mjenduli i džem od dubrovačke ljute naranče dok su Veloluške pokazale kako se na otoku Korčuli prave hrostule, pršurate (prikle), lumblija i utopljenici.


FOTOGALERIJA

{gallery slider=boxplus.carousel}/2012/poljoprivreda/slatki_tjedan12{/gallery}

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn