OPG Jakobušić - Župske suhe smokve s oznakom "Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural"

U đardinu hotela Lapad sinoć je održano predstavljanje šest tradicijskih proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije – pršut, sir, mantala, suhe smokve, bruštulani mjenduli i arancini, koji su postupkom gospodarskog vrednovanja izdvojeni kroz projekt "Razvoj agroturizama u DNŽ – identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda na području županije".

Među predstavljenim proizvođačima je bio i župski OPG Jakobušić, gospara Luka Jakobušića koji je predstavio tradicijski proizvod suhe smokve s oznakom "Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural". Postupak sušenja koji za svoj proizvod primjenjuje gospar Luko Jakobušić, je definiran kao tradicijska tehnologija proizvodnje, standard koji će morati primijeniti svi proizvođači suhih smokava u županiji da bi njihov proizvod dobio oznaku "Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural".



Moderator sinoćnjeg predstavljanja je bio priznati poznavatelj eno gastro scene u Hrvatskoj Rene Bakalović, koji je razgovorom s proizvođačima približio postupak proizvodnje za svaki od proizvoda, ali i izvukao brojne zanimljivosti i posebnosti vezane uz njih. Gosti su također mogli kušati sve predstavljene proizvode, kao i pobjednička vina Dubrovnik FestiWinea.


Powered by Spearhead Softwares Joomla Facebook Like Button

Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Free templates and extension Joomla