Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

OPG Jakobušić - Župske suhe smokve s oznakom "Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural"

U đardinu hotela Lapad sinoć je održano predstavljanje šest tradicijskih proizvoda Dubrovačko-neretvanske županije – pršut, sir, mantala, suhe smokve, bruštulani mjenduli i arancini, koji su postupkom gospodarskog vrednovanja izdvojeni kroz projekt "Razvoj agroturizama u DNŽ – identifikacija i komercijalizacija tradicijskih proizvoda na području županije".

Među predstavljenim proizvođačima je bio i župski OPG Jakobušić, gospara Luka Jakobušića koji je predstavio tradicijski proizvod suhe smokve s oznakom "Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural". Postupak sušenja koji za svoj proizvod primjenjuje gospar Luko Jakobušić, je definiran kao tradicijska tehnologija proizvodnje, standard koji će morati primijeniti svi proizvođači suhih smokava u županiji da bi njihov proizvod dobio oznaku "Kvaliteta Dubrovnik-neretva rural".Moderator sinoćnjeg predstavljanja je bio priznati poznavatelj eno gastro scene u Hrvatskoj Rene Bakalović, koji je razgovorom s proizvođačima približio postupak proizvodnje za svaki od proizvoda, ali i izvukao brojne zanimljivosti i posebnosti vezane uz njih. Gosti su također mogli kušati sve predstavljene proizvode, kao i pobjednička vina Dubrovnik FestiWinea.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn