Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Župljani bi mogli navodnjavat svoja polja za oko 1,35 kn po m3 vode

Jučer je u Velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka održana je prezentacija Idejnog rješenja navodnjavanja polja na području Općine Župa dubrovačka izrađenog od strane tvrtke Grad invest d.o.o. iz Splita. Prezentaciji su nazočili izrađivači projekta, predstavnici Upravnog odjela za ruralni razvoj i poljoprivredu Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnik Hrvatskih voda, te predstavnici Općine Župa dubrovačka.

Sukladno Nacionalnom projektu navodnjavanja (NAPNAV) izrađeno je Idejno rješenje navodnjavanja polja na području Općine Župa dubrovačka, u kome su definirane osnovne postavke budućeg sustava navodnjavanja i sama zona obuhvata. Za sve daljnje aktivnosti u provedbi projekta navodnjavanja potrebno je sudjelovanje krajnjih korisnika, odnosno njihova zainteresiranost za izgradnju sustava i to za minimalno 70% poljoprivrednih površina unutar zone obuhvata budućeg sustava javnog navodnjavanja (Pravilnik o upravljanju i uređenju sustava za navodnjavanje NN 153/09).

Općina Župa dubrovačka će u narednim danima provesti anketu kojom bi se potvrdila zainteresiranost korisnika poljoprivrednih površina na području Općine Župa dubrovačka. Time bi se stvorili uvjeti za nastavak ovog projekta. Važno je napomenuti da krajni korisnici neće imati nikakve financijske obveze do izgradnje cjelovitog sustava.

Prema studiji isplativosti koja je izrađena od strane Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatskih voda financijske obveze krajnjih korisnika odnosile bi se na plaćanje potrošene količine vode, a što bi iznosilo oko 1,35 kn/m3 prema predviđenoj godišnjoj potrošnji od oko 800 000 m3. U cijeni kubika potrošene vode uračunati su troškovi održavanja sustava te sama potrošnja. Velika prednost izgradnje ovakvog sustava je i poboljšanje cjelokupne protupožarne zaštite i to izgradnjom hidrantske mreže na istoj trasi. Stoga se mole svi zainteresirani da se pozitivno očituju na spomenutu anketu kako bi se mogli nastaviti s realizacijom cjelokupnog projekta.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn