Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Župska nezavisna lista čestita vatrogascima na sinoćnjoj brzoj i uspješnoj intervenciji

Povodom sinoćnjeg požara brze i uspješne intervencije župskih, i drugih vatrogasaca Župska nezavisna lista - Pametnom dosta nositelja Marka Miloslavića dostavila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti

- Čestitamo, svima, a posebno župskim vatrogascima na još jednoj brzoj i uspješnoj intervenciji. Ova i slične intervencije još su jedan pokazatelj kako za Župu više ne postoji sezona požara ali i činjenica da Župski vatrogasci u slučaju većih intervencija previše ovise o pomoći susjednih vatrogasnih društava iz Konavala i Grada. Osim na požarima, naši vatrogasci su tu kad treba održavati prometnice u zimskim uvjetima, kad nas zadesi poplava, kad nam se zmija ušulja u kuću, pa i kad treba skinuti mačku sa stabla, uvijek se na njih oslanjamo i oni su temeljna služba na koju možemo računati 24 sata dnevno. Župski DVD odrađuje odličan posao bez obzira o kojoj se vrsti intervencije radi, ali ono što zabrinjava jesu sve veće potrebe za njihovim uslugama.

Uspješne i dobro odrađene intervencije su velikim dijelom utemeljene na odličnoj suradnji i solidarnosti svih vatrogasnih postrojbi, ali ako gledamo sam sustav, onda je jasna potreba uspostave Javne vatrogasne postrojbe na području Općine Župa dubrovačka. Općina Župa izdvaja znatna sredstva iz svog proračuna za rad DVD-a, međutim, za korak naprijed potrebna su znatno veća ulaganja koja jedino Država može osigurati. Počevši od Hidroelektrane u Platu, Poslovne zone u Čibači, velike količine cestovnog prometa, elektroenergetskih vodova, hotelskog i privatnog smještaja, zelenih površina i duge granične linije s BIH koja je izrazito podložna šumskim požarima, nemoguće je očekivati da DVD Župa s ograničenim sredstvima u skoroj budućnosti preuzme na sebe svu brigu za zaštitu i sigurnost mještana Župe bez znatno većih ulaganja u ljudstvo i opremu a koje je moguće jedino formiranjem JVP. Ako Općina Dubrovačko primorje sa svojih 3000 stanovnika ima JVP, onda ne vidimo po kojem to kriteriju Župa dubrovačka ne bi mogla imati JVP.

Država je dužna preuzeti odgovornost za sigurnost svih svojih građana, pa tako i građana Župe dubrovačke. Kao što naši vatrogasci pravovremeno i s maksimalnim trudom i zalaganjem izlaze na sve intervencije, očekujemo od odgovornih istu takvu pravovremenu reakciju prije neke veće tragedije koja bi mogla zadesiti naš kraj. Jer ipak je sigurnost na prvom mjestu! - navodi se u priopćenju Župske nezavisne liste - Pametnom dosta koje potpisuje općinski vijećnik Marko Miloslavić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn