Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Drugi krug izbora - Vlahušić i Korda potvrdili svoje mandate

Današnji drugi krug lokalnih izbora kod istočnih i zapadnih susjeda nije donio ništa nova. Svoje mandate na novo četverogodišnje razdoblje su potvrdili dosadašnji Gradonačelnik Dubrovnika i Načelnik Općine Konavle.

U Gradu Dubrovniku je pobijedio Andro Vlahušić kandidat koalicije HNS-HSS-SHUS kojeg je u drugom krugu podržala većina stranaka koje su imale kandidate u prvom krugu. Vlahušić je osvojio 10.294 ili 59,80 % glasova birača koji su izašli na izbore. Njegov protukandidat Teo Andrić (HDZ-HSP AS-HSLS) je osvojio 6.418 glasova - 37,28 %. Na drugi krug izbora u Gradu je izašlo 17.215 - 45,27 % birača.

U Konavlima uvjerljiva pobjeda Luke Korde. Dosadašnji dugogodišnji načelnik kandidat koalicije (HDZ-HSP AS-HSU) je dobio 2.886 66,53 % glasova. Nikša Trojanović - kandidat grupe građana je dobio 1.314 - 30,29 % birača. U Konavlima je u drugom krugu glasovalo 4.338 - 58,77 % birača.

Zanimljivo je da na cijelom području istočnog dijela županije ovo izbori nisu donijeli promjene na mjestima čelnih ljudi gradova i općina. Najveća promjena u županiji se dogodila u Metkoviću, gdje je Stipe Gabrić Jambo nakon niza mandata poražen od Boža Petrova - nezavisnog kandidata.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn