Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Vijećnici nezavisne liste Marka Miloslavića predlažu obiteljske i gospodarske mjere

Vijećnici nezavisne liste Marka Miloslavića koja nastupa pod sloganom Pametnom dosta, na prošloj je sjednici Općinskog vijeća pred vijećnike iznijela prijedlog obiteljskih i gospodarskih mjera, te njihovo uključivanje u Općinski proračun za 2019. godinu i to kroz prvi rebalans proračuna koji očekuju u Ožujku.

Među obiteljskim mjerama predlažu modificiranje trenutno važeće Odluke o socijalnoj skrbi koja predviđa naknadu od 1.000 kuna za novorođenče, tako da bi naknada za prvo i drugo dijete ostala ista, dok bi se za treće dijete podigla na 3.000 kuna, a za četvrto i svako sljedeće iznosila 5.000 kuna.

Uz već postojeće mjere kojima Općina pruža potporu pri nabavci školskih udžbenika, predlažu omogućiti pravo na besplatne udžbenike za osnovnu školu obiteljima s prebivalištem u Općini Župa dubrovačka koji imaju četvero i više malodobne djece u obitelji koja se redovito školuju.

Redovitim studentima s područja općine Župa dubrovačka koji studiraju van Dubrovnika bi omogućili pravo na sufinanciranje troškova prijevoza i to barem dva puta godišnje. O kolikom se iznosu odnosno postotku troškova prijevoza radi, još se treba utvrditi.

Od gospodarskih mjera Vijećnici nezavisne liste Marka Miloslavića predlažu formiranje programa za poduzetnike početnike, koji bi ostvarili pravo na potporu u obliku bespovratnih sredstava. Program je namijenjen za mlađe od 35 godina i to za deficitarna zanimanja, poljoprivredu i zanimanja kojih u Župi nema ili nedostaje.

U osvrtu na ovaj prijedlog načelnik Nardelli je rekao kako za dobar dio predloženog općina kroz program socijalne skrbi i druge programe godinama izdvaja značajna sredstva, ali da nema ništa protiv prijedloga novih mjera, te da bi se za njih pronašla sredstva preraspodjelom unutar programa, te kao primjer istaknuo sufinanciranje troškova prijevoza za što bi se, ako se ukaže potreba, mogao preraspodijeliti dio sredstava za subvencije studenata.

Nardelli je predložio da ovi prijedlozi idu na nadležne Odbore Općinskog vijeća, što je jednoglasno prihvaćeno.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn