Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Počela izborna šutnja - visoke kazne za prekršitelje

Nakon dva tjedna predizborne promidžbe od ponoći je na snazi izborna šutnja, koja će trajati do zatvaranja birališta u nedjelju u 19 sati.

Sukladno članku 35. stavak 3. Zakona o lokalnim izborima za vrijeme izborne šutnje zabranjuje se javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa sudionika izbora, nagovaranje birača da glasuju ili ne glasuju za određenu kandidacijsku listu ili kandidata, objavljivanje procjena izbornih rezultata, iznošenje izjava i intervjua sudionika izborne promidžbe ili pisanih djela.

U to vrijeme je zabranjeno iznošenje i postavljenje bilo kakvog novog promidžbenog sadržaja, uključujući dijeljenje letaka i postavljanje novih plakata, zabranjen je i svaki oblik oglašavanja u tiskovinama i elektronskim medijima, kao i oglašavanje na društvenim mrežama, poput Facebooka i Twittera.

Kazna za povredu izborne šutnje za fizičku osobu je 3.000 kuna, za kandidata na izborima od 10 do 30.000, a za pravnu osobu od 100 do 500 tisuća kuna.

Kako je danas objavilo Državno izborno povjerenstvo, građanska inicijativa "U ime obitelji" i u vrijeme izborne šutnje smije prikupljati potpise za organiziranje referenduma, ali na "odgovarajućoj udaljenosti" od biračkih mjesta, a u prikupljanju potpisa za to vrijeme ne smiju sudjelovati kandidirati za lokalne dužnosti.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn