Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

KLGB Antuna Bašića za ukidanje mjesta zamjenika Načelnika - Ušteda 233.363,00 kuna

"U skladu sa statutom, zamjenik zamjenjuje općinskog načelnika u slučaju njegove duže odsutnosti ili drugih razloga spriječenosti u obavljanju dužnosti. Općinski načelnik u skladu sa statutom, može obavljanje određenih poslova iz svog djelokruga povjeriti zamjeniku.  Pri obavljanju povjerenih poslova zamjenik je dužan pridržavati se uputa općinskog načelnika. Povjeravanjem poslova iz svog djelokruga zamjeniku, ne prestaje odgovornost općinskog načelnika za njihovo obavljanje."

Projekt "Ukidanja mjesta zamjenika načelnika" čak možda ne bismo ni nazvali projekt, jer se radi o odluci koja se može donijeti i odmah izvršiti, no ipak je projekt zbog raspodjele novca koji bi se tada "oslobodio".

Zašto je ova stavka dio našeg programa?

Analizom proračuna smo utvrdili da okvirno čisti mjesečni trošak plaće zamjenika je 19,446.98 kn (od čega brutto 18,127.00 kn, netto 11.676.00 kn), što je godišnje 233,363.00 kn, bez ikakvih dodataka. U tablici ispod se nalaze detaljni podaci o trošku plaće.

Obzirom na dužnosti zamjenika Općine, smatramo da je to stavka koje se može maknuti iz proračuna, na način da se imenuje osoba (pročelnik određenog odjela) koja će obnašati dužnosti općinskog načelnika u slučaju njegove spriječenosti u obavljanju dužnosti.


Kroz prošlogodišnja djelovanja, na skoro svim projektima i važnim događajima na kojima je sudjelovala Općina, uz općinskog načelnika nije bio zamjenik načelnika već pročelnik odjela, što je zapravo lijep primjer i pokazatelj isplativosti našeg projekta.

Iznos od oko 233,000.00 kn na godišnjoj razini, je dovoljan da se pokrije plaća stručne osobe kao što je defektolog u vrtiću koji je puno potrebniji lokalnoj zajednici nego zamjenik načelnika, jer se njegova uloga može pokriti trenutnim ljudima zaposlenim u Općini, dok uloga defektologa ne može.


Uz mogućnost zapošljavanja defektologa, ostaje dovoljan iznos novca na godišnjoj razini koji bi se mogao rapodijeliti na druge stavke (stipendiranje nadarenih sportaša, razne subvencije), ovisno o prioritetu.


Pravilnom raspodjelom novca, otvaraju se mogućnosti za mnoge projekte koje do sada nažalost nisu bile ni opcija.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn