Župski portal - zupcica.hr

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Priopćenje Mladeži župskog HDZ-a; "Odlaskom Maria Previšića ne osjećamo veliki gubitak"

Povodom istupanja iz stranke grupe mladih članova i njihovog obraćanja javnosti putem dopisa dostavljenog medijima, Mladež HDZ-a Župe dubrovačke jutros nam je dostavila priopćenje koje objavljujemo u cijelosti:

- Ovim putem želimo se obratiti kao mladež HDZ-a koja je kroz objavljeni dopis medijima generalizirana na najgori mogući način.  Mladež HDZ-a je političko tijelo koje djeluje kao cjelina, te smatramo nedopustivim korištenje imena mladeži HDZ-a u potpisu nekoliko članova, koji već duže vrijeme ne zastupaju naše stavove i interese.

Unatoč višegodišnjem članstvu u Hrvatskoj demokratskoj zajednici Župe dubrovačke u posljednje dvije godine nekolicina članova mladeži HDZ-a Župe dubrovačke, na čelu s Mariom Previšićem, sustavno se trudi na različite načine ocrniti i negativno prezentirati rad stranke i mladeži HDZ-a Župe dubrovačke.

Plasmanom netočnih i zlonamjernih komentara putem medija, društvenih mreža, te interpersonalnom komunikacijom, žele stvoriti sliku „netransparentne“politike koja je daleko od prave istine.

Glavni pokretač negativnih aktivnosti, a i samog istupanja iz stranke pojedinih članova, Mario Previšić, i sam je bio izaslanik na unutarstranačkim izborima prošle godine gdje se osobno mogao uvjeriti u transparentnost i demokratičnost samih izbora. Od 100 izaslanika iz temeljnih ogranaka Župe dubrovačke imao je priliku birati i biti biran u neka od tijela stranke. Svega nekoliko glasova koje je pridobio nisu bili dovoljni za njegov plasman u Općinski odbor za koji se kandidirao, te su možda upravo oni bili povod nezadovoljstvu i negativnoj kampanji koju je pokrenuo zbog neostvarenih nerealnih ambicija i koju je vješto uvezao u suradnju s tada aktualnim vlastima Grada Dubrovnika.

Način na koji izražava svoje nezadovoljstvo posebno iznenađuje zbog činjenice što je njegov otac Mato Previšić zadnjih 20 godina član Predsjedništva stranke, te trenutno (kao i u ranijim mandatima) predsjednik Općinskog Vijeća, te kao takav kreator ukupne politike stranke.

Nikakav značajan doprinos ne ostaje iza Maria Previšića u mladeži HDZ-a, posebno stoga što je u četverogodišnjem mandatu bio i predsjednik Savjeta mladih pri Općini Župa dubrovačka, pa stoga i ne osjećamo veliki gubitak njegovim odlaskom, posebno stoga što spomenuta nekolicina već neko duže vrijeme ne zastupa našu stranačku ideologiju.

Isticanjem svoga nezadovoljstva kako kažu zbog tzv. „neliberalne demokracije“ jasno su dali na znanje da su im bliže političke stranke koje svoju političku platformu temelje na liberalnoj demokraciji poput HNS-a, SDP-a i njima slične, a s kojima dio nezadovoljne mladeži na čelu s Mariom Previšićem uspješno surađuje zadnjih godina.

Mladež Hrvatske demokratske zajednice Župa dubrovačka ostaje čvrsto na svojim pozicijama temeljenim na demokršćanskim načelima, te će i dalje, kao što je to i do sada radila, nastaviti raditi u interesu svih mladih Župe dubrovačke bez obzira na stranačku pripadnost - navodi se u priopćenju Predsjedništva Mladeži HDZ-a Župa dubrovačka.

VEZANE VIJESTI

Istupili iz stranke; Grupa mladih članova HDZ-a sinoć poslala dopis gradskim portalima

Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn