Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Lokalni izbori u susjedstvu; U Ravnom uvjerljivo pobijedio HDZ BIH, Ivanica za Dodikov SNSD

U Bosni i Hercegovini su jučer održani sedmi lokalni izbori od nezavisnosti te susjedne zemlje. U nama susjednoj Općini Ravno za načelnika je ponovno izabran Andrija Šimunović (HDZ BIH) koji je s 84,82% glasova uvjerljivo pobijedio jedinog protukandidata Marka Radića (HDZ 1990) koji je osvojio 15,18% glasova mještana susjedne najjužnije hercegovačke općine.

U izborima za vijećnike Općinskog vijeća kandidate su imale četiri stranke. Najviše glasova 59,52% je osvojila HDZ BIH što bi joj prema D'Hondtovoj metodi trebalo donijeti čak 10 od ukupno 15 vijećnika. Na drugom mjestu je stranka premijera Republike Srpske Milorada Dodika - SNSD s 20,03% glasova i tri vijećnika, a treća HDZ 1990 s 17,76% glasova i dva vijećnika. HSP BiH je osvojio 2,70% glasova, te je ostao bez vijećničkih mandata.

U Župi najbližem naselju Ivanici, jednom od 5 biračkih mjesta Općine Ravno, je od ukupnog broja 269 birača na izbore izašlo njih 176. Najviše njih, 74,27% je glasovalo za srpski SNSD. HDZ BIH je na Ivanici dobio 22,22% glasova, a HDZ 1990 3,51%

U Trebinju pobjeđuje SNSD, novi gradonačelnik Luka Petrović

U Trebinju je kandidat Dodikov SNSD-a Luka Petrović uvjerljivo pobijedio dosadašnjeg gradonačelnika Slavka Vučurevića, a ta stranka vodi i u izborima za gradsko vijeće.

U Neumu Živko Matuško tijesno pobijedio Zorana Krešića

U Neumu gdje je glasovalo 1.802 birača, dosadašnji načelnik Živko Matuško (HDZ BIH) je tijesno, za svega 66 glasova pobijedio Zorana Krešića iz HDZ 1990. Većinu u Općinskom vijeću s 54,92% glasova će imati HDZ BIH, HDZ 1990 je osvojio 30,64%, a u vijeće ulazi i Demokratska fronta Željka Komšića s 10,84% glasova.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn