Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Neslaganje s nacionalnim i županijskim vodstvom; Članovi župskog HSP AS napuštaju stranku

Zbog neslaganja s politikom koja se provodi na nacionalnoj i županijskoj razini HSP AS, izvršni odbor župske podružnice donio odluku o napuštanju stranke. Kako se navodi u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik podružnice Tomislav Marčinko, izvršni odbor nakon provedene rasprave usuglasio se da vrh stranke svojim političkim djelovanjem, koje je daleko od nauka Dr. Ante Starčevića i demokršćanskih načela, nanosi direktnu štetu domoljubnoj koaliciji i desnici u cijelosti.


Podsjetimo, na prošlim lokalnim izborima održanim u svibnju 2013. godine HSP AS je osvojio 15,06 % glasova Župljana i 3 vijećnička mjesta u Općinskom vijeću. Međutim, nakon nešto više od godine dana i odlaska Ruže Tomašić iz stranke vijećnici Mato Miloslavić i Jozo Butigan, koji je obnašao dužnost dopredsjednika HSP AS Župa dubrovačka, izlaze iz stranke i nastavljaju djelovati kao neovisni vijećnici. Tako je HSP AS Župa dubrovačka je u Općinskom vijeću Župe dubrovačke ostao na jednom vijećniku Tomislavu Marčinku.

Priopćenje HSP AS Župa dubrovačka prenosimo u cijelosti

"HSP AS podružnica Župa Dubrovačka na sjednici izvršnog odbora, jednoglasno je donijelo odluku o napuštanju stranke.
Razlog ovakvoj odluci je neslaganje s politikom, koju već više mjeseci, provodi kako vrh stranke tako i čelništvo stranke u županiji.

Izvršni odbor nakon provedene rasprave usuglasio se da vrh stranke svojim političkim djelovanjem, koje je daleko od nauka Dr. Ante Starčevića i Demokršćanskih načela, nanosi direktnu štetu domoljubnoj koaliciji i desnici u cijelosti.

Župski Starčevićanci osnovat će novu političku stranku na demokršćanskim načelima, zajedno sa onim političkim snagama u republici Hrvatskoj, koji su spremni uhvatiti se u koštac sa nagomilanim problemima koje tišti Hrvatsko društvo.

Nova politička stranka osnovat će se u Zadru, zajedno sa tamošnjim županijskim vodstvom koji su ovaj iskorak već ranije napravili.

Cilj je,mlade političke opcije, okupiti obrazovane i elokventne ljude koji su spremni radom i odricanjem dovesti do procesa koji će pokrenuti stvarne promjenu u Hrvatskom društvu.


Tomislav Marčinko, ing - predsjednik"


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn