Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Karamarko posjetio Ivanicu i sudjelovao na radnom sastanku o pograničnoj suradnji na razvoju

Prvi potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislav Karamarko sudjelovao je danas u prostorijama Osnovne škole na Ivanici na tematskom radnom sastanku “Pogranična suradnja na razvoju Ivanice u Općini Ravno”.

U ulozi domaćina na sastanku su sudjelovali član Predsjedništva BiH Dragan Čović, načelnik općine Ravno Andrija Šimunović i Don Ante Luburić, dekan Trebinjskog dekanata. Izaslanstvo Republike Hrvatske predvodili su potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, ministar turizma Anton Kliman, ministar kulture Zlatko Hasanbegović, a sastanku su još nazočili gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić, načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, zamjenik župana Davorko Obuljen, te predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović.

Sve je veći broj obitelji koje u naselju Ivanica nalaze svoj dom, a potpuni nedostatak komunalne infrastrukture i usluga koje će pratiti očekivani brzi razvoj mjesta u neposrednoj blizini Dubrovnika najveći je problem, istaknuli su don Ante Luburić i načelnik Andrija Šimunović.

Potpredsjednik Vlade RH Tomislav Karamarko s osobitom pažnjom osvrnuo se na snažan gospodarski razvoj Dubrovnika koji prati niz investicija poput putničkog terminala u Gružu, golfa na Srđu ili ulaganja u hotelske i turističke kapacitete, što će se pozitivno odraziti i na ovo područje. Karamarko je izjavio kako je Bosna i Hercegovina prvorazredni interese Hrvatske te je izrazio da će se gospodarski oporavak Hrvatske odraziti i na kvalitetu življenja u BIH i tamošnjih Hrvata.

Gradonačelnik Andro Vlahušić u svom je izlaganju naglasio strateški, sigurnosni i prometni značaj područja Općine Ravno kao prirodnog dubrovačkog zaleđa. Izrazio je spremnost pružanja pomoći u izgradnji komunalne infrastrukture, prvenstveno sustava vodoopskrbe i to uz korištenje EU sredstava. Projekt izgradnje graničnog prijelaza na Ivanici mora osigurati i posebnu traku za “brzi” prolazak lokalnog stanovništva s obje strane granice, istaknuo je. Potpredsjedniku Karamarku iznio je prijedlog da se uz sličan režim regulira prolazak i preko graničnih prijelaza na Bistrini i Kleku.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn