Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Šuica o putu Crne Gore u EU: Riješiti Prevlaku i pravično obeštetiti logoraše!

U raspravi na Vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta u kojoj je predstavljen nacrt izviješća o putu Crne Gore prema EU, Charlesa Tannocka, zastupnica Dubravka Šuica pozdravila je tendencije crnogorskih vlasti na putu u EU, ali je napomenula kako je tijekom pregovora potrebno riješiti otvorena pitanja sa susjednom Hrvatskom, koja je punopravna članica Unije.

"Kada je riječ o Crnoj Gori želim posebno istaknuti dva pitanja, u ruci držim pismo Društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora i apeliram na adekvatno i pravično obeštećenje hrvatskih logoraša koncentracijskih logora u Crnoj Gori koji su u tamo mučeni prije samo 25 godina, što je za većinu članica Unije uopće teško shvatljivo", rekla je zastupnica Šuica.

Europarlamentarci su složni kako je Crna Gora ostvarila veliki napredak te da je od svih zemalja jugoistočne Europe najbliže Uniji, no naglasak je potrebno staviti na borbu protiv korupcije, ali i reformu pravosuđa.

 "U izviješću se spominje rješavanje otvorenih graničnih pitanja sa susjednim zemljama, a obzirom da živim u Dubrovniku dobro sam upoznata s otvorenim graničnim pitanjem na Prevlaci između Crne Gore i Hrvatske na koje želim također skrenuti pozornost jer su upravo pristupni pregovori prilika za rješavanje takvih problema u cilju osiguravanja dobrosusjedskih odnosa", zaključila je voditeljica hrvatske EPP delegacije Dubravka Šuica.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn