Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Puno bolji odaziv nego u prvom krugu - Do 11:30 u Župi glasovalo 17,12% upisanih birača

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva u Župi dubrovačkoj do 11:30 sati je glasovalo 1.276 građana, što je za 64% bolji odaziv nego u prvom krugu predsjedničkih izbora.

Iako je na Gornjem Brgatu u navedenom vremenskom razdoblju glasovao jedan birač manje nego u prvom krugu, to biračko mjesto i dalje ima najbolji odaziv, dok je najmanje postotak glasova bilježe Mlini 16,08%. Osim Gornjeg Brgat, bolji odaziv bilježe sva ostala župska biračka mjesta, pa je tako u Mlinima i Srebrenom tijekom jutra na birališta izašlo skoro dvostruko više građana.

U Dubrovačko neretvanskoj županiji je izašlo 6,2% više birača nego prije dva tjedna. Župa je i dalje pri dnu ljestvice izlaznosti, ali ovaj ne na samom dnu jer lošiju izlaznost imaju Ploče, Konavle, Smokvica, Lumbarda, Pojezerje i Lastovo.

U cijeloj Republici Hrvatskoj odaziv je bolji nego u prvom krugu. Najveći porast bilježi Krapinsko zagorska županija sa 13,22% više birača, a najmanji Požeško slavonska 3,93%.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn