Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Županijski HDZ na Prevlaci; Osuda izjave crnogorskog dužnosnika, ali i šutnje hrvatske Vlade

Vodstvo županijske organizacije HDZ-a predvođeno Saborskim zastupnicima Brankom Bačićem i Franom Matušićem oštro je reagiralo na izjavu direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića da pola Prevlake pripada i Crnoj Gori. Na konferenciji za medije održanoj najjužnijoj kopnenoj točki Republike Hrvatske na Rtu Oštro na Prevlaci, vodstvo županijskog HDZ-a je uz osudu izjave crnogorskog dužnosnika, izrazio i nezadovoljstvo i šutnjom hrvatske Vlade koja se u 24 sata nije očitovala na crnogorsko posezanje za hrvatskim teritorijem.

- Ovakvo ponašanje dužnosnika susjedne zemlje po meni na tragu velikosrpskog memoranduma kojim se oduvijek posezalo za našim teritorijem i isto smatram opasnom provokacijom - rekao je Branko Bačić, dok je saborski zastupnik Frano Matušić izrazio razočaranje ponašanjem ministrice Pusić i premijera Milanovića kojima su kako Matušić smatra "važnije brinuti o svojoj fotelji nego o hrvatskim interesima".

Župan Dobroslavić je istaknuo da očekuje očitovanje crnogorskih vlasti, ali i hrvatskih, te da ovakve izjave grubo narušavaju odnose s Crnom Gorom.

- Točno se zna čije je zemlja na Prevlaci. Ona je uzimana od Mata, Pera i Vlaha, a ne od Jova ili Vasa. Ako Vlada neće voditi računa o Prevlaci, onda ćemo mi voditi brigu o našem teritoriju i Konavljani će se useliti u ove mire i više nitko u njih neće ući - zaključio je na kraju tiskovne konferencije konavoski načelnik Luka Korda.


Herceg Novi - pogled s Prevlake


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn