Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Antun Račić; Potez karijere sam napravio kada sam se odlučio pripremati u UFD GYM-u Düsseldorfu

Za župskim MMA borcem Antunom Račićem je izuzetno uspješno razdoblje, niz borbi u poljskoj  KSW organizaciji koje je završio pobjedama

-    Mislim da sam najbolji potez karijere napravio onaj dan kad sam promijenio tim s kojim radim, to je bilo prije dvije i pol godine kada sam odlučio svoje pripreme za sve nadolazeće borbe raditi u Düsseldorfu u UFD GYM-u, gdje su me vlasnici Ivan i Tomi Dijaković dočekali odlično, primili u tim i omogućili mi sve što je potrebni za veliki napredak i iskorak u karijeri i borbe na velikoj sceni.  Pomoću  Ivana Dijaković sam potpisao ugovor s jednom od najboljih organizacija na svijetu poljskim KSW-om, najboljom organizacijom u Europi. 

Kad vratim pogled unazad na svoju karijeru od trenutka kada sam promijenio tim, tu su samo pobjede pet u nizu, od čega četiri u  KSW-u. Sa zadnjom pobjedom sam osigurao borbu za naslov prvaka u mojoj kategoriji do 61 kilograma.

Borbu za naslov prvaka za KSW titulu bantam kategorije možemo očekivati već ove godine, a Antun se nada da bi kada osvoji titulu jedno od budućih borbi mogao imati i u Hrvatskoj

-    Po svemu sudeći borba za pojas bi mogla biti krajem desetog mjeseca ili sredinom studenog ove godine.   KSW zasad nema prvaka bantam, tu su kategoriju uveli kad sam ja potpisao ugovor za njih.  Kroz četiri borbe sam dokazao da zaslužujem meč za pojas i sad sam od vlasnika KSW-a  Martina Lewandowskog dobio potvrdu da će to biti sljedeća borba.  KSW za tu borbu planira dovesti nekog novog,  ja i moj menadžer Ivan Dijaković inzistiramo da to bude veliko ime,  top svjetski borac i već postoje naznake da bi se mogao boriti protiv Damiana Stasiaka bivšeg UFC borca koji je jedan od boljih u mojoj kategoriji.  Kad osvojim ovaj pojas želja mi je jednom ili par puta i braniti ga u KSW-u. Ne razmišljam još o UFC-u, o tome ćemo kad za to dođe vrijeme. Nadam se da će jedna od tih borbi u budućnosti biti i u Hrvatskoj,  postoji šansa da to bude u Areni Zagreb ako osvojim  pojas, a moj prijatelj Roberto Soldić je već prvak  KSW-a koji bi tada imao dva prvaka Hrvata, pa bi i njima odgovarala priredba koja bi promovirala KSW hrvatskoj publici. Puno Poljaka bi došlo u Zagreb podržati svoje borce.

Život i rad u Düsseldorfu iziskuju i velike financijske troškove,  Antun za te potrebe izdvaja najveći dio sredstava zarađenih kroz borbe,  a ističe i veliku pomoć prijatelja. Koliko se od MMA borbi može živjeti i osigurati egzistencija u budućnosti ?

-    Uz sredstva od svoje zarade, moram istaknuti ljude oko sebe koji mi pomažu, naročito Mata i Maju Butijer iz firme Alfa Plan koji su mi jako pomogli u dosadašnjem dijelu karijere. U ovom sportu iz početka nije lako, treba dosta toga proći da bi došao do financija s kojima se može živjeti.  Trenutno ni ja još ne zarađujem dovoljno da bi od toga mogao osigurati budućnost, ali sam na dobrom putu da od ovoga sporta mogu osigurati egzistenciju.  Međutim, nikada ovom sportu nisam pristupao tako da od njega očekujem neku veliku zaradu.  Jednostavno ga  obožavam, volim trenirat, boriti se, ali i prenositi svoje znanje na druge. Boriti ću se dok me god zdravlje služi i dok budem osjećao da mogu, a u budućnosti sigurno neću izaći iz sporta nego ću se posvetiti trenerskom poslu i prenošenju svog stečenog znanja i iskustva na mlađe borce.

Antun je s prijateljem Vedranom Kuzmanom pokrenuo rad s rekreativcima u Župi, treninge održavaju u dvorani u sklopu bivšeg vojnog kompleksa u Kuparima.

-    S prijateljem Vedranom Kuzmanom sam u Kuparima pokrenuo rad s rekreativcima, on je preuzeo trenersku ulogu, ja uskočim i pomognem koliko mogu kad sam u Župi. Prenosim Vedranu svoje znanje, koje on prenosi dalje što je dovoljno za rekreativni način treninga, a u slučaju da se pojavi netko u kome ima talenta za nešto više, tu sam da pomognem koliko god mogu – poručio je Antun Račić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn