Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Župski planinari kreću na Himalaje, cilj uspon na prijevoj Thorong La - 5416 metara

Četvero planinara, trojica Župljana Damir Zovko, Erih Kolak i Tomislav Krmek, te Mario Crnčević iz Dubrovnika sutra kreću u na put za Nepal, u prvu župsku ekspediciju na Himalaje. U planu im se popeti na Thorong La najviši prijevoj na svijetu visok 5416 metara, a ako uvjeti budu dozvoljavali možda će probati uspon i na šest tisuća. 

- Uspon će ukupno trajati 16 dana, planiramo proći preko 200 kilometara, svaki dan oko dvadesetak, problemi mogu nastati čim pređemo 3.500 metara, pa ne znamo što nas točno očekuje, hoćemo li podnijet uspon na veće visine - rekao je Damir Zovko član ekspedicije. 

Put prema Nepalu će trajati skoro dva dana. Polazak je s aerodroma u Tivtu, prema Beogradu, pa dalje za Dubai iz kojeg u subotu ujutro imaju let za Kathmandu. Povratak ekspedicije je planiran 28. ožujka.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn