Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Općinsko vijeće; Oporbeni vijećnici napustili sjednicu prije prihvaćanja Dnevnog reda (FOTO)

Današnja 17. sjednica Općinskog vijeća počela je burno već kod rasprave o predloženom dnevnom redu sjednice. Nezavisni vijećnik  Blaženko Svaguša (KLGB Antuna Bašića) postavio je pitanje zašto se na današnjoj sjednici kao točka dnevnog reda nije našlo Polugodišnje izvješće o radu općinskog Načelnika, koje je kako je rekao sukladno statutu Općine Načelnik trebao podnijeti do 15. rujna.

U odgovoru na ovo pitanje načelnik Nardelli je rekao da je izvješće u izradi, te da će biti uvršteno u dnevni red sljedeće sjednice.

Vijećnik Petar Vuletić (Modes) je pitao zašto se sjednica saziva na zadnji dan zakonskog roka, na što mu je predsjednik vijeća Lovorko Klešković odgovorio da nije bilo dovoljno materijala kako bi se sjednica sazvala prije, te da je ova sjednica sazvana sukladno zakonu, dva dana prije isteka roka.

U raspravu o točki dnevnog reda odluci o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja ”Srebreno I" uključili su se i ostali oporbeni vijećnici, istaknuvši da su materijale dobili kasno - tek u ponedjeljak, te uz niz primjedbi na način kako se u župskom Općinskom vijeću donose Urbanistički planovi.

Na kraju rasprave nezavisni vijećnik Mario Previšić (KLGB Antuna Bašića) u ime šest vijećnika oporbe pročitao je i predao predsjedniku Vijeća zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice vijeća s jednom točkom - Polugodišnje izvješće o radu načelnika, a nakon toga svih šest oporbenih vijećnika je napustilo sjednicu prije izglasavanja dnevnog reda.

Nakon ponovne prozivke utvrđeno je da Vijeće ima kvorum za nastavak rada s osam vijećnika HDZ-a koji su ostali u vijećnici.

U nastavku sjednice jednoglasno je prihvaćan je Ugovor  o  financiranju uređenja građevinskog zemljišta s tvrtkom Hoteli Dubrovačka rivijera d.d. i odluka o izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja ”Srebreno I”.

U raspravi o ove dvije točke dnevnog reda načelnik Nardelli je istaknuo kako je 24. listopada održan sastanak a u vezi obnove i stavljanja u funkciju objekata "Jadranka" i "Češke banje" koje se moraju obnoviti sukladno konzervatorskim smjernicama. Za objekt "Jadranku" , kako je rekao Nardelli, sadašnji vlasnik ima neke druge želje u vezi namjene, te su iz tog razloga angažirali novog projektanta s kojim je 24. listopada održan sastanak, a tvrtka Dubrovnik rivijera hoteli je 25. listopada podnijela zahtjev prema Općini.

- Upravo u želji da što prije krenu izmjene i dopune plana, koje prema onome što smo od njih saznali nisu problematične, radi se o detaljima potrebnim da im se omogući dobivanje akata o gradnji, koje mogu dobiti tek kad se izmijene neke tekstualne odredbe Urbanističkog plana, ova točka je uvrštena u dnevni red. Taj dan kada smo već poslali materijale vijećnicima u zakonskom roku nismo mogli imati gotovu odluku koja se nije mogla napisati u pet minuta, već je to dostavljeno u ponedjeljak. Žalim što su oporbeni vijećnici ovako postupili, a u konačnici svim vijećnicima i svim građanima Župe ostaje mogućnost i javnog uvida i javne rasprave u kojem mogu dati svoje primjedbe u cilju izrade što kvalitetnijeg plana - rekao je Nardelli.

O pitanju i zahtjevu o sazivanju sjednice s točkom o Polugodišnjem izvješću o radu, Nardelli rekao kako su oporbeni vijećnici u pravu, te da će navedeno izvješće biti na dnevnom redu iduće sjednice, jer s obzirom na obveze u proteklom razdoblju izvješće do ove sjednice nije stigao napraviti.


FOTOGALERIJA

 


NAKON SJEDNICE OPORBENI VIJEĆNICI DOSTAVILI PRIOPĆENJE MEDIJIMA

"Župska oporba ujedinjena" naslov je priopćenja nezavisnih vijećnika s dvije liste (KLGB Antuna Bašića i (KLGB Marka Miloslavića), te jednog vijećnika Modesa dostavljenog medijima nakon današnje sjednice. U priopćenju oporbeni vijećnici optužuju Općinskog načelnika za "ignoriranje  statuta Općine i drugih dokumenata", istaknuvši da "načelnik nije našao shodnim ispuniti svoje statutom propisane obaveze i dostaviti svoje izvješće o radu Općinskom vijeću, što je bio dužan napraviti do 15. rujna".

Oporbeni vijećnici navode i da se "sjednice se sazivaju samo kako bi se zadovoljila birokratska obaveza, pa je tako zadnja sjednica održana prije 91 dan tj. 31. srpnja"

Navodeći da su predali predsjedniku vijeća zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice, o čemu smo gore pisali, ističu kako je "predsjednik prema statutu sjednicu dužan sazvati u roku od 15 dana" 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn