Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Općina, škola i obitelj Glavočić postigli sporazum, škola dobiva dvije dodatne učionice

Načelnik Općine Silvio Nardelli, pročelnik Jure Marić i ravnatelj Osnovne škole Župa dubrovačka Anton Jurkić primili su danas u općinskim prostorijama  gospara Zdravka Glavočića na temu rješavanja problema korištenja stana u staroj zgradi Osnovne škole na Kantulama.
Općina, škola i obitelj Glavočić postigli su miran sporazum kojim su izbjegnuti dugogodišnji sudski sporovi te je gosp. Glavočić s obitelji sukladno dogovoru nakon rješavanja vlastitog stambenog pitanja iselio iz prostorija škole. Svi su izrazili zadovoljstvo mirnim rješavanjem spora jer je s obzirom na povećanje broja djece, promjene u odgojno-obrazovnom procesu te kroničan nedostatak prostora ovo izrazito važan događaj koji će omogućiti nastavak jednosmjenskog rada u OŠ Župa dubrovačka.

Za navedene prostore već je izrađen projekt preuređenja tj. vraćanja u prvobitno stanje čime škola dobiva dvije dodatne učionice i time makar privremeno rješava gorući problem nedostatka prostora za normalno odvijanje nastave. Škola je krenula u rekonstrukciju i adaptaciju predmetnih prostora te se nadamo da će isti u što skorijem roku biti dovršeni i predani na uporabu školi.

Ovo je još jedna od privremenih mjera koja će donekle olakšati i omogućiti normalno izvođenje nastave ali potrebno je u što kraćem vremenu realizirati dogradnju zgrade osnovne škole na Mljekari kao trajno rješenje.

U tu svrhu Općina Župa dubrovačka je već izdvojila 1.500,000,00 kn i realizirala kupnju zemljišta kraj postojeće zgrade na Mljekari te financirala i dovršila postupak izrade i donošenja Urbanističkog plana ''Školski centar'' čime se stvorila podloga za izradu kvalitetne projektne dokumentacije kako bi se mogla iskoristiti sredstva EU kako za projektnu dokumentaciju tako i za samu gradnju
Na predmetnom zemljištu predviđena je dogradnja osnovne škole i izgradnju tople veze između glavne zgrade i nove dvorane. Navedenim radovima omogućilo bi se potrebno povećanje kapaciteta škole za nastavak izvođenje jednosmjenskog rada kao i normalna komunikacija s dvoranom neovisno o vremenskim uvjetima. Stoga se nadamo da će Dubrovačko-neretvanska županija pod čijom nadležnošću je osnovna škola sukladno dogovoru pokrenuti postupak izrade projektne dokumentacije.

S obzirom da je Osnovna škola sa svojih 850 učenika nakon Metkovića najbrojnija škola u Dubrovačko-neretvanskoj županiji tema nije nedostajalo, a jedna od važnijih je svakako nastavak projekta produženog boravka kojega sufinanciraju Općina i Županija.
Osnovna škola Župa dubrovačka i ove godine ima preko 100 prvašića raspoređenih u pet razrednih odjeljenja, a rastom broja učenika rastu i potrebe za produženim boravkom te je ove godine u cjelodnevnom boravku čak 77 djece raspoređeno u dva odjeljenja, a s obzirom na smanjenje mogućnosti županijskog proračuna od ove nastavne godine financiranje će se provoditi na način da će 75% troškova pokrivati Općina Župa dubrovačka, dok će Županija izdvojiti 25% sredstava za ovu namjenu.

Tako će Općina Župa dubrovačka na godišnjoj razini za održavanje nastave produženog boravka prvih i drugih razreda od ove nastavne godine izdvajati gotovo 500.000,00 kuna, a sve u svrhu kvalitetnog provođenja nastave.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn