Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Umjesto za kupnju udžbenika, Općina daje potporu za kupnju školskog pribora

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Općina Župa dubrovačka već dugi niz godina izdvaja  novčana sredstva za kupnju udžbenika i ostalog školskog pribora  obiteljima s područja Župe dubrovačke čiji iznos ukupnih mjesečnih primanja ne prelazi 2.000,00 kuna po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu.

Obzirom će svim učenicima osnovne škole biti osigurani besplatni udžbenici i radne bilježnice Odluka je promijenjena, ali samo po pitanju naziva prava i iznosa odobrenih sredstava.

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu Katarina Barović  na sjednici Općinskog vijeća iznijela je kako će  Općina Župa dubrovačka i  dalje obiteljima koji ispunjavaju uvjet ukupnih mjesečnih primanja u iznosu od 2.000,00 po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu dodijeliti novčanu potporu za kupnju školskog pribora i opreme za školarce i to:

-    300,00 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 1. do 4. razreda
-    400,00 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 5. do 8. razreda
-    1.100,00 kuna po djetetu za srednjoškolsko obrazovanje

Općina Župa dubrovačka po ovom pravu povećala je potporu za  srednjoškolce . Naime, kako tumače u ministarstvu znanosti i obrazovanja, srednja škola nije obavezna, pa će ministarstvo platiti udžbenike  isključivo učenicima koji se vode na centru za socijalnu skrb  kao korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.
Jednoroditeljskim obiteljima i djeci bez oba roditelja, a koja se redovno školuju isplatit će se potpora, za svako dijete bez obzira na visinu  ukupnih mjesečnih primanja- zaključila je Barović.

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za kupnju školskog pribora i opreme za školarce  dostavlja se Odsjeku od 01. do 15. rujna za nastavnu godinu,.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn