Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Na 16. sjednici Općinskog vijeća najviše rasprave o provođenju Odluke o komunalnom redu

Na svojoj današnjoj 16. sjednici vijećnici Općinskog vijeća Župe dubrovačke prihvatili su zaključak o polugodišnjem financijskom izvješću za 2019. s izvršenjem Programa rada u 2019. U prvih šest mjeseci na prihodovnoj strani izvršenje proračuna je iznosilo 25.556.970,00 kuna što je 45,7 posto od predviđenih 55.864.000,00 kuna tijekom 2019. godine. Proračunski rashodi u prvoj polovici tekuće godine su iznosili 15.864.049,23 kune što iznosi 28,4 posto od predviđenog u 2019.

Trećim izmjenama i dopunama U 2019. godini Općinski proračun je povećan za 1.066.000,00 kuna te sada iznosi 56.930.000,00 kuna.

Prihvaćana je i Odluka o otpisu dijela potraživanja Općine Župa dubrovačka prema komunalnom društvu Čistoća d.o.o. Kao je objasnio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić odluka se odnosi na sredstva koje Čistoća d.o.o  ubire od građana Općine Župa dubrovačka kao namjenski dio naknade za sanaciju odlagališta Grabovica. Ta sredstva su u poslovnim knjigama Općine uknjižena kao potraživanje do dokapitalizacije u iznosu od 2.243.840,81 kuna, a ovom odlukom se taj iznos umanjuje za 917.861,00 kuna koliko je  Čistoća d.o.o. u proteklih godinu dana utrošila za razna ispitivanja i ishođenje dokumentacije za sanaciju odlagališta.

Zbog izmjena u sastavu Općinskog vijeća (dvije vijećnice su zamijenila dva vijećnika) prihvaćena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke raspoređivanju sredstava Proračuna Općine za financiranje političkih stranaka u 2019.Zbog usklađenja sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu prihvaćena je nova Odluka o komunalnom redu.

U raspravi o ovoj točki nezavisni vijećnik Marko Miloslavić je postavio pitanje provodljivosti ove Odluke praksi, te naveo niz primjera kroz Župu, od odlaganja krupnog otpada, do olupina po parkiralištima, radovima bagerom u Srebrenom u ljetnim mjesecima i sličnih stvari koje po njegovom mišljenju dovode u pitanje smisao ove odluke. U odgovoru, pročelnik Marić je naglasio kako Općina svakodnevno nailazi na birokratske probleme koji otežavaju provođenje ove odluke, ali da je bilo niz naplata za nepropisno odlaganje otpada i drugih prekršaja na teret neodgovornih počinitelja, te da u tome značajno pomažu kamere postavljene na mnogim mjestima kroz Župu. Načelnik Nardelli istaknuo da svakodnevno tri djelatnika i kamion župskog Komunalnog društva odvoze krupni otpad ostavljen po odlagalištima u reciklažno dvorište.

- Imamo dva komunalna redara, trebali bi ih imati najmanje šest i isto toliko prometnih - dodao je općinski načelnik.Nezavisnog vijećnika Marija Previšića je zanimalo kada će u Župi biti otvoreno reciklažno dvorište, na što je od pročelnika Marića dobio odgovor, kada se stvore svi preduvjeti. - Optimistično godinu dana, nadam se da će Čistoća uskoro riješiti lokaciju - rekao je Marić.

Prihvaćena je i odluka izradi Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Župa dubrovačka kojom se općinski plan usklađuje s izmjenema prostornog plana županije.

Vijećnici su prihvatili izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi, te niz odluka vezanih uz prodaju i kupnju čestica zemljišta, kao i Odluku o prodaji općinskog autobusa.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn