Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nardelli; Hoteli Dubrovačka Rivijera nemaju sistematizaciju po stručnoj spremi ni za direktora

Dopis Ministarstva turizma kojim se nalaže poništenje natječaja za izbor i imenovanje direktora/ice Turističkog ureda Turističke zajednice općine Župa dubrovačka je komentirao općinski načelnik i predsjednik Turističke zajednice Općine Silvio Nardelli.

- Nakon provedenog natječaja u kojem je već sve rečeno, a u kojem je vijeće od devet članova zauzelo stav da kandidat Antonio Vojvodić ispunjava sve tražene uvjete, protu kandidat koji nije izabran Marko Miloslavić je uložio žalbu nama i Ministarstvu. Mi smo svu dokumentaciju poslali Ministarstvu koje je dodatno tražilo potvrdu od Dubrovačka Rivijera gdje navedeni kandidat radi već dugi niz godina, a naknadno i od Dubrovačkog vjesnika gdje je kandidat Vojvodić radio godinu dana na poslovima s višom stručnom spremom. Nakon što su dobili dokumentaciju Ministarstvo nije donijelo nikakvo rješenje nego nam je dalo uputu o poništenju natječaja. Moram napomenut da se nakon što se povjerenstvo očitovalo da kandidat Vojvodić ispunjava sve tražene uvjete, još dva puta su taj stav ponovili i svi članovi Turističkog vijeća koje najvećim dijelom čine ljudi iz turističkog gospodarstva - rekao je načelnik Nardelli.

Problem je u tome što Hoteli Dubrovačka Rivijera nemaju sistematizaciju po stručnoj spremi, pa ni za radno mjesto direktora ili člana uprave ne treba Viša stručna sprema

- Kao što je poznato već više godina radi na recepciji Hotela Sheraton koji djeluje u sastavu tvrtke Hoteli Dubrovačka Rivijera, međutim  Hoteli Dubrovačka Rivijera nemaju sistematizaciju po stručnoj spremi, pa ni za to radno mjesto kao niti za radno mjesto direktora ili bilo koje radno mjesto, pa čak i člana uprave, ne treba Viša stručna sprema. Sukladno tome nisu bili u mogućnosti izdati potvrdu koja je tražena, jer im to jednostavno u sistematizaciji ne postoji. Ministarstvo nije uvažilo potvrdu od Dubrovačkog vjesnika gdje je kandidat radio godinu dana na poslovima s višom stručnom spremom, navodeći da to nije rad u turizmu - dodao je općinski načelnik.

Žao mi je zbog Turističke zajednice i zbog Župe što je izgubila dobrog kandidata

- Mada je i povjerenstvo i Turističko vijeće zauzelo stav da Antonio Vojvodić ima sve potrebne uvjete, nažalost Ministarstvo to nije potvrdilo. Smatram da smo izabrali najboljeg kandidata i žao mi je zbog Turističke zajednice i zbog Župe što je izgubila dobrog kandidata koji je od devet članova vijeća u završnom krugu dobio sedam glasova, dok je prigovaratelj dobio svega dva. Nisu uopće bili podjednako kvalitetni, pa je Turističko vijeće izabralo Vojvodića ogromnom većinom glasova. Moram se osvrnuti i na pisanja nekih medija o članstvu Vojvodića u HDZ-u. Ponovit ću da Turističko vijeće nije nikakva politička organizacija nego je imenovano iz gospodarstva. Tri člana dolaze iz najjače hotelske kuće Hotela Dubrovačka Rivijera, jedan iz One Suite Hotela, jedan iz Hotela Plat, po jedan kao predstavnik privatnog smještaja, ugostiteljstva i kampova, te ja kao predsjednik Turističke zajednice kao deveti član, tako da svaka imputacija da se radi o političkoj odluci nema smisla. Nije odlučivalo Općinsko vijeće gdje stranka ima većinu, ovaj izbor je nešto drugo. Dali smo priliku svakome, svi su imali istu šansu ponuditi i prezentirati svoje stavove i planove i sve je bilo transparentno.
 
- Mi smo već prošli tjedan od Ministarstva dobili ovlaštenje kojim sam ja kao predsjednik Turističke zajednice ovlašten za potpise dokumenata, svi poslovi u vezi pripreme sezone vezani uz Turističko vijeće i poslove direktora idu sukladno planu i programu, tako da što se tiče samog rada Turističke zajednice ova situacija neće prouzročiti nikakav zastoj. Za sljedeći tjedan je sazvano Turističko vijeće koje će poništit natječaj i raspisati novi - zaključio je Nardelli.


VEZANE VIJESTI

Ministarstvo turizma Turističkom vijeću nalaže poništenje natječaja za izbor direktora TZO


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn