Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nagrada Općine Zakladi Antuna Miloslavića za postignuća na raznim područjima djelovanja (FOTO)

Na svečanoj sjednici povodom dana Općine predsjednik općinskog vijeća Lovorko Klešković i njegov zamjenik Vlatko Vuletić uručili su  Zakladi Antuna Miloslavića Nagradu općine Župa dubrovačka - plaketa, povelja i novčani iznos od 15.000 kuna za dugogodišnji doprinos općem napretku Župe dubrovačke. Novčani dio nagrade Zaklada je donirala Osnovnoj školi Župa dubrovačka za nabavku informatičke opreme na čemu se na sjednici zahvalio ravnatelj Anton Jurkić.

Oporukom ostavitelja Antuna Miloslavića pok. Luka od listopada 1977. godine određeno je da se od većeg dijela imovine osnuje Zaklada čija bi svrha  bila unapređenje uvjeta života i opće dobrobiti Župe dubrovačke,a  posebno Postranja.

Zaklada je osnovana 1985. godine,  Aktivno djelovanje, dakle i raspolaganje novčanim sredstvima počelo je krajem 2010. godine i od tada Zakladom upravlja Upravno vijeće od četiri člana. 

U proteklih osam godina aktivnog djelovanja Zaklada je u skladu sa Statutom ostvarila niz humanitarnih i drugih potpora stanovništvu Župe dubrovačke. Nastojeći, s ograničenim novčanim sredstvima, ostvariti što veću efikasnost i društvenu korist,posebna se pozornost upućivala ka novčanoj pomoći pri školovanju mladih. Tako je u proteklih nekoliko godina Zaklada stipendirala više  desetaka učenika i studenata,pri čemu se u suradnji s općinom Župa dubrovačka posebno vodilo računa da stipendije dobiju djeca iz obitelji slabijeg imovnog stanja, djeca bez roditelja ili učenici i studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Značajna novčana sredstva su dodijeljena sportskim klubovima,posebno onima koji se bave odgojem mladih . Pored navedenog na području Postranja se pomagalo i pri popravku poljskih putova i sakralnih objekata. U više navrata se pomoglo novčanim donacijama pri nabavi medicinskih pomagala,liječenju i medicinskoj rehabilitaciji stanovnika Župe dubrovačke.

Znatna novčana sredstva su uložena u obnovu kuće pok.Antuna Miloslavića u Srebrenom,koja je bila zapuštena nakon ostaviteljeve smrti,a i dodatno devastirana u Domovinskom ratu.

U suradnji s Općinom Župa dubrovačka radi se na projektu uređenja kuće i okoliša te je u travnju 2017. godine potpisan sporazum o međusobnim pravima i obvezama u svezi realizacije projekta Kulturno-informativni centar“Antun Miloslavić“, koji bi nakon realizacije obavljao djelatnosti iz područja kulture i obrazovanja.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn