Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nagrada Općine profesorici Fani Perun za postignuća u književnim i umjetničkim djelima (FOTO)

Na svečanoj sjednici povodom dana Općine općinski načelnik silvio Nardelli i njegov zamjenik Mirko Maslać uručili su profesorici Fani Perun nagradu općine Župa dubrovačka - plaketu, povelja i novčani iznos od 5.000 kuna za izuzetan doprinos očuvanju tradicijske baštine Župa dubrovačke. Fani Perun za nagradu je kandidirala grupa građana okupljena u Facebook grupi "Župa nekad".

Fani Perun rođena je 21.07.1964. u Župi dubrovačkoj . Od devedesetih godina živi i djeluje u Trogiru kao profesorica engleskog jezika i književnosti. 

U svojoj je Župi profesorica Perun pronašla inspiraciju za književni izričaj, ponajprije dramski, a sve češće i pjesnički. U svojoj je Župi s grupom entuzijasta kakva je i sama osnovala Amatersku glumačku družinu „Sve za Župu“ iza koje su dvije uspješne predstave , “Župski Romeo i Julija “ i “Bokarić” . Oba teksta uprizorena su na lokalnom župskom govoru što je veliki doprinos dijalektološkom očuvanju Župe, jer smo nažalost svjedoci nestajanja brojnih riječi koje su donedavno bile dio živoga govora. 

Kulturna i javna djelatnost gospođe Fani Perun jako je važna za Župu što dokazuje velik broj posjetitelja na svim izvedbama koje su predstave imale. Ljudi su s izrazito pozitivnim komentarima izlazili iz dvorana, ispunjeni radošću i sjetom za onim davno minulim vremenom čiji djelić nam je gospođa Perun uspjela kroz smijeh vratiti. Svaka izvedba bila je humanitarnog karaktera.

Osim dramskog djelovanja Fani Perun realizirala je niz projekata kao što su Ljeto u Postranju gdje je organizirala likovno-literarnu radionicu na temu Uznesenja Blažene Djevice Marije koja je rezultirala izložbom Gospi u čast. 

2017. godine pokrenula je projekt Male knjižnice za srednjoškolce. Knjige su se prikupljale na raznim punktovima u Župi te u listopadu započinju s radom dvije knjižnice u Postranju i u Srebrenom.

Fani Perun zaista promovira Župu u najboljem svjetlu, Župu koja je aktivna, u kojoj se događa nešto posebno. Kroz svoje pjesme i predstave na najbolji način čuva jezik i običaje svog kraja uključujući i mlade naraštaje u svoje projekte. Radi to s ljubavlju, ali i velikim odricanjem s obzirom da živi daleko od svoje Župe. 

William Shakespeare rekao ja davno:  „Cijeli je svijet pozornica!“,  za Fani Perun taj je svijet Župa dubrovačka.


VEZANE VIJESTI

Svečana sjednica Općinskog vijeća; Dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima (FOTOGALERIJA)

Obilježavanje Dana Općine; Položeni vijenci na spomen pločama poginulim braniteljima (FOTO)


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn