Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Svečana sjednica Općinskog vijeća; Dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima (FOTOGALERIJA)

Na svečanoj sjednici župskog Općinskog vijeća dodijeljene su nagrade ovogodišnjim laureatima profesorici Fani Perun i Zakladi Antuna Miloslavića.

Na početku sjednice nazočne je pozdravio Predsjednik vijeća Lovorko Klešković, nazočne goste među kojima su bili saborski zastupnik Branko Bačić, Državni tajnici Frano Matušić i Marija Vučković, župan Nikola Dobroslavić i njegovi zamjenici Žaklina Marević i Joško Cebalo, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, načelnici općina Konavle, Dubrovačko Primorje, Ston i Mljet Božo Lasić, Nikola Knežić, Vedran Antunica i Đivo Market, te načelnik prijateljske slavonske općine Stari Mikanovci Mario Milinković.

U svom pozdravnom govoru načelnik Nardelli je istaknuo projekte koje je Općina realizirala u proteklom razdoblju s naglaskom na projekte financirane iz Europskih fondova, od kojih je izdvojio projekt Unaprjeđenje usluge za djecu u sustavu ranog predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića općine Župa Dubrovačka vrijedan 12,5 milijuna kuna. Načelnik je naglasio kako stanovništvo općine svakog dana raste, te da je već na brojci od 10 tisuća stanovnika, što koliko god veseli, stvara probleme u osiguranju kvalitetnih uvjeta života mještanima, pogotovo u obrazovnom sustavu. Nardelli je istaknuo, da bez obzira na proračun od 55 milijuna kuna s kojim se ne mogu pohvaliti ni neki gradovi, Općina treba pomoć u Županije i države u rješavanju problema.

- Svrstani smo među najrazvijenije Općine, na 13. smo mjestu, što je lijepo za čuti. Međutim zbog velikog broja mještana i sve većih potreba, teško ćemo bez pomoći kako države i resornih ministarstava, tako i Županije i fondova Europske unije ispuniti sva očekivanja naših žitelja. Očekujem da ćemo na zemljištu koje smo kupili za potrebe nadogradnje školske zgrade, krenuti s realizacijom aneksa zgrade Osnovne škole, kako bi i dalje zadržali nastavu u jednosmjenskom načinu rada - - rekao je načelnik Nardelli.

Nazočne su pozdravili i gradonačelnik Mato Franković, župan Nikola Dobroslavić, načelnik općine Stari Mikanovci Mario Milinković, te saborski zastupnik Branko Bačić. U zabavnom dijelu programa po prvi put je nastupila mješovita klapa KUD-a Marko Marojica, a Orsat Moretić je pročitao pjesmu svoje tetke dobitnice nagrade Općine Fani Perun "Naša Župa".


FOTOGALERIJA

 


VEZANE VIJESTI

Obilježavanje Dana Općine; Položeni vijenci na spomen pločama poginulim braniteljima (FOTO)


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn