Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Plenković s ministrima u Župi; Razgovaralo se o cestama, vatrogastvu i Kuparima (FOTO/VIDEO)

Nakon sjednice Vlade RH održane jutros u Kneževom dvoru predsjednik Vlade Andrej Plenković je popodne posjetio Župu dubrovačku, te u zgradi Općine održao sastanak s načelnikom Silviom Nardellijem i suradnicima.

Uz premijera Plenkovića, u Župu su stigli potpredsjednik Vlade i Ministar obrane general Damir Krstičević, Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, te saborski zastupnici Sanja Putica i Branko Bačić, zastupnica u EU parlamentu Dubravka Šuica, te župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima.- Razgovarali smo o tri aktualne stvari važne za Župu dubrovačku, dvije su vezane za jutros održanu sjednicu Vlade i donesene odluke. Prva tema je bila izgradnja brze ceste od Zračne luke do Dubrovnika, te me veseli odluka Vlade po kojoj izgradnja te ceste ulazi u strateške projekte. Kako nas od te izgradnje dijeli duži niz godina, razgovaralo se i o "vatrogasnim mjerama" o svemu onom što je moguće napraviti na postojećoj Državnoj cesti kroz Župu, kako bi se život u Župi učinio lakšim.

Druga tema je bila pitanje vatrogastva s obzirom da su najavljene izmjene Zakona o vatrogastvu. Dobrovoljno vatrogasno društvo se financira isključivo iz općinskih sredstava, Javne vatrogasne postrojbe dobivaju dio sredstava od države, nažalost Dobrovoljna vatrogasna društva ne. U tom smislu smo od premijera tražili da se na jedan pravedniji način rasporede ta sredstva namijenjena za vatrogastvo.

Treća tema je bilo pitanje Kupara, projekt Kupari ide svojim tijekom i zamišljenim planom. Međutim, nama je sada zanimljiva tema zemljišta s druge strane magistrale, sadašnjeg auto kampa. Na tom prostoru je sukladno Urbanističkom planu uređenja planiran Kongresni centar, ali današnjom odlukom Vlade određeno je da će Kongresni centar biti na Babinom kuku, a ne u Kuparima, pa je dogovoreno da ćemo u suradnji s Gradom i Županijom predvidjeti to zemljište za javnu društvenu namjenu, te da ćemo kada se razradi njegova buduća namjena zatražiti od resornog ministarstva prepuštanje zemljišta lokalno samoupravi - rekao je načelnik Nardelli.

Cijelu izjavu načelnika Nardellija pogledajte u videoprilogu ŽuTV.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn