Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Paušal za iznajmljivače u Mlinima i Srebrenom 450, u Platu 383, a u ostalim naseljima 315 kuna

Vijećnici Župskog Općinskog vijeća na svojoj 13. sjednici koja je počela minutom šutnje za stradale djelatnike HE Dubrovnik u Platu, donijeli su odluku o visini paušalnog poreza po krevetu, smještajnoj jedinici u kampu i smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj. Župski iznajmljivači će paušalni porez plaćati ovisno o kategoriji naselja, tako će u Mlinima i Srebrenom koji su u prvoj kategoriji naknada iznositi 450,00 kuna, u Platu (druga kategorija) 383,00 kune, a u svim ostalim župskim naseljima (Donji Brgat, Gornji Brgat, Brašina, Buići, Čelopeci, Grbavac, Mandaljena, Kupari, Martinovići, Makoše, Petrača, Soline i Zavrelje) naknada će iznositi 315,00 kuna.

Načelnik Nardelli je naglasio da Općina nema utjecaja na kategorizaciju mjesta nego to određuje nadležno Ministarstvo sukladno broju turističkih kreveta u naselju, te drugim kriterijima. Za istaknuti je da je određena visina paušalnog poreza niža u odnosu na susjedne Grad Dubrovnik i Općinu Konavle, u Dubrovniku iznosi 750,00 kuna, a u općini Konavle (Cavtat) 500 kuna. 

Vijeće je donijelo i Odluku o komunalnom doprinosu koje je, kako je istaknuo pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić, nastavak niza odluka donesenih na prošlim sjednicama vijeća. Komunalni doprinos plaća vlasnik zemljišta na kojem se gradi građevina ili se nalazi ozakonjena građevina, odnosno investitor ako je na njega pisanim ugovorom prenesena obveza plaćanja komunalnog doprinosa, a plaća se sukladno zoni u kojoj se građevina nalazi. Ovisno o uređenosti i opremljenosti komunalnom infrastrukturom i položaju područja utvrđene su tri zone.

U prvu zonu ulaze područja naselja Plat, Soline, Zavrelje, Mlini, Srebreno, Brašina, Kupari osim dijela naselja zapadno od Tarante iznad državne ceste D8, istočni dio Petrače osim dijela ulice Pod Petračom, ulice Put dragovoljaca Domovinskog rata, ulice Put Oklada i ulice Put dr Josipa Lučića i dio Čibače sjeveroistočno od rijeke Tarante.

Druga zona obuhvaća područje naselja Kupari dio naselja zapadno od Tarante iznad državne ceste D8, Čibača osim dijela sjeveroistočno od Tarante i zapadni dio Petrače dio ulice Pod Petračom, ulica Put dragovoljaca Domovinskog rata, ulica Put Oklada i Put dr Josipa Lučića, Mandaljena, dio naselja Buići i to zaseoci Zagrada, Radovina i Jozef, dio naselja Makoše i to južni dio ulice Vardari, Čelopeci, i dio naselja Gornji Brgat i to predio Dočine i kamenoloma Dubac.

U trećoj zoni su naselja Donji Brgat, Gornji Brgat osim predjela Dočine i kamenoloma Dubac, Grbavac, Martinovići, Makoše osim južnog dijela ulice Vardari i Buići izuzev zaseoka Zagrada, Radovina i Jozef.

Jedinična vrijednost komunalnog doprinosa za metar kubni prostora  za prvu zonu iznosi 120,00 kuna - stambena namjena, 138,00 kuna - poslovna namjena, te 90,00 kuna za garažne, pomoćne i prateće prostore. U drugoj zoni metar kubni prostora stambene namjena iznosi 90,00 kuna, poslovne namjene 120,00 kuna, a za garažne, pomoćne i prateće prostore 60,00 kuna. U trećoj zoni 60,00 kuna - stambena namjena, 80,00 kuna - poslovna namjena, te 30,00 kuna za garažne, pomoćne i prateće prostore.

Komunalni doprinos je prihod proračuna Općine Župa dubrovačka koji se koristi samo za financiranje građenja i održavanja komunalne infrastrukture.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn