Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Izmjenama i dopunama općinski proračun povećan za nešto više od 1,5 milijuna kuna

Na pretposljednjoj ovogodišnjoj sjednici vijećnici župskog općinskog vijeća usvojili su još jedan rebalans Općinskog proračuna kojim je isti povećan za nešto više od 1,5 milijuna kuna. Tako će proračun Općine Župa dubrovačka za 2018. umjesto 47.741.349,53 iznositi 49.267.414,81 kuna.

Najveće povećanje na prihodovnoj strani  je ostvareno na prihodima od poreza 2.285.105,00 što je za 11,5 posto više nego što je bilo predviđeno prethodnim rebalansom, dok je manje od predviđenog iznosili prihodi od imovine, nefinanciranje imovine i naknada za njezino korištenje naknada za korištenje prostora elektrana, te od prodaje nekretnina.

Na rashodovnoj strani za 9,9 posto povećani su izdaci općinske uprave, za Zdravstvo i socijalnu skrb je predviđeno 16,3 posto više, za Komunalno gospodarstvo povećanje iznosi 2 posto, za Kulturu 22 posto, a izdaci za Odgoj i obrazovanje, Sport i rekreaciju i Ostale aktivnosni Općine su ostali na razini predviđenom prethodnim rebalansom.

Vijećnici su usvojili nekoliko odluka vezanih uz komunalnu infrastrukturu i djelatnosti, izmjene i dopune Programa utroška sredstava od naknade za nezakonite izgrađene zgrade, te Programa utroška sredstava od naknade za eksploataciju mineralnih sirovina u 2018. godini.

S dnevnog reda je skinuta točka o prihvaćanju Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu na području Općine Župa dubrovačka, vijećnici će se ponovno ukupiti već u ponedjeljak na svojoj posljednjoj sjednici u ovoj godini kada će raspravljati o proračunu za 2019.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn