Župski portal - zupcica.hr

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam

Nardelli o izvoru Bravinjac; "Nova pumpa još nije punila spremnike, te je isključena kao uzrok"

Na izvoru Bravinjac u Martinovićima od jučer stoji oznaka upozorenja da voda nije za piće. Kako smo već pisali, od jučer u ranim jutarnjim satima djelatnici Komunalnog društva Župa dubrovačka osjetili su intenzivan miris benzina koji je dolazio neposredno iz izvora. Zavod za javno zdravstvo je tijekom jutra uzeo uzorke vode na izvoru, te ih šalje na analizu. Rezultati bi trebali biti poznati kroz tjedan dana.

Kako se na području iznad izvora u susjednoj BiH nalazi naselje Ivanica s gospodarskim i infrastrukturnim objektima, a i zbog nagađanja dijela mještana da je mogući uzrok nova benzinska pumpa na tom području, načelnik Nardelli je stupio u kontakt s vodstvom susjedne Općine Ravno.

- Bilo je prvotno nagađanja da bi uzrok mogla biti nova benzinska pumpa, međutim kako smo doznali za tu pumpu još nije izdana uporabna dozvola. Od općine Ravno imamo informacije da je za novu pumpu tek kroz nekoliko dana predviđen tehnički prijem i da u njezine spremnike još nije uliveno gorivo, te je ona otklonjena kao mogućnost. Predstavnici općine Ravno si izašli na teren, ali nemaju saznanja o mogućem uzroku onečišćenja. Sutra će zajedno s njima na teren izaći i djelatnici naše Općine, obaviještena je i policija, te Hrvatske vode, ali uzrok je i dalje nepoznat - rekao je načelnik Nardelli.

Uzorci koje je Zavod za javno zdravstvo s izvora uzeo jučer su poslani na analizu u Zagreb.

- Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo su utvrdili da se iz izvora čuje miris benzina, ali nema vidljivih tragova onečišćenja. Da bi se utvrdilo postojanje benzine ili nafte u vodi, analiza se mora napraviti u Zagrebu. Obaviješten je i Vodovod koji će putem Zavoda preventivno uzeti i analizirati uzorke na drugim župskim izvorima i vodocrpilištima - zaključio je Nardelli.


VEZANE VIJESTI

Intenzivan miris benzina na izvoru Bravinjac u Martinovićima - Naručena analiza vode


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn