Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Gospar Petar Ivelja - Nagrada Općine Župa dubrovačka za životno djelo

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke gosparu Petru Ivelji dugogodišnjem sportskom djelatniku, dodijeljena je nagrada Općine za životno djelo.

Gospar Petar (Pero) Ivelja rođen je 11. lipnja 1931. godine u Mlinima. U tadašnje vrijeme nije bilo velike razonode za mlade ljude, bavili su se onim što im je pruženo, a to je sport i more, tako da je Pero sa svojim vršnjacima trenirao plivanje i igranje vaterpola. Prvih godina se odvijalo stihijski i neformalno da bi 1951. godine bio osnovan Plivački klub Gusar koji je i registriran 3. siječnja 1952. godine. Naravno da je jedan od osnivača u prvoj upravi kluba bio i gospar Pero, zadužen za trenera plivanja.

Danas, nakon mnogo godina, gospar Pero je još uvijek u Gusaru. Tijekom svih ovih godina Pero i Gusar su nerazdvojni. Sve do 2017. godine gospar Pero je bio u svim upravama Kluba a predsjednik Kluba je bio u dva navrata. Prvi put 1978 do 1982. i drugi put nedavno 2012. do 2014. godine.

Plivanje i vaterpolo kroz sve ove godine bili su interesantni mladim ljudima te su mnoga djeca iz Župe dubrovačke prošla kroz Gusar i sve te generacije pamte gospara Pera kao dobru dušu Kluba.

Najzaslužniji je što je Gusar od malog Kluba postao prepoznatljiv znak Mlina i Župe dubrovačke. Treba istaći da je Gusar 1985. godine izborio pravo nastupa u ondašnjoj 1. vaterpolskoj ligi, koja je bila nevjerojatno jaka kao i nastupanje u 1. hrvatskoj vaterpolo ligi od 2001- do 2004. godine.

Posebno poglavlje njegovog djelovanja u Gusaru odnosi se na izgradnju Gusarovog plivališta u Mlinima s klupskim prostorijama koje se gradilo u nekoliko faza od 1975. godine pa sve do 1989. godine. Gospar Pero je tu pokazao nevjerojatnu upornost, ljubav, želju i trud kao najveći animator i pokretač. Čovjek koji je uspio svoju ljubav za Klub prenijeti tada utjecajnim ljudima, dovesti ih u Gusara i s malo financijskih sredstava uspijeva izgraditi plivalište u današnjem izdanju.

Ovome treba dodati da je gospar Pero Ivelja jedan od osnivača i bridge kluba ASTAREA Mlini u kojem od osnutka 1998. godine pa sve do 2006. godine obnaša dužnost predsjednika Kluba. Njegova volja i želja za društveno sportskim radom ne završava tu, već je pomogao u osnivanju i ribarskog kluba Felun u kojem je bio član uprave nekoliko godina kao i natjecatelj koji je u klub donio nekoliko pehara i priznanja.
Čitavo vrijeme gospar Pero radi volonterski s ogromnom željom da mlade ljude izvede na pravi put zaobilazeći, kroz sport, poroke današnjeg vremena i za napredak i prosperitet Mlina i Župe dubrovačke.

Iako gospar Pero u privatnom životu nije imao djece kroz sportsko djelovanje odgojio je mnoge generacije , koje je zaista i volio i doživljavao kao svoju.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn