Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Časna sestra Anđela Ćesić - Nagrada Općine Župa dubrovačka za životno djelo

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća Župe dubrovačke časnoj sestri Anđeli Ćesić koja je većinu svog radnog vijeka provela u Župi skrbeći o brojnim Župljanima od najmlađih do najstarijih,  dodijeljena je nagrada Općine za životno djelo.

Časna sestra Anđela Ćesić rođena je 12.travnja 1953.godine u Posušju, u Bosni i Hercegovini. Srednju i visoku medicinsku školu završila je u Zagrebu gdje je 12 godina radila u dječjim vrtićima.

1972.godine, zaređenjem je stupila u red Službenica milosrđa, koje naš narod zove Ančele, na posvećen život u zajedništvu i traženju slave Božje te je pozvana na svako djelo milosrđa služeći čovjeku svog vremena preko odgovornog i tihog rada.
1984.godine dolazi u Župu dubrovačku i od tada pa sve do danas, dakle pune 34 godine svog životnog i radnog vijeka časna Anđela provela je u našoj Župi,  posvećena radu u zdravstvu, patronažnoj i Božjoj službi. 

Posebno je bila angažirana u obavljanju zadaća i aktivnosti patronažne medicinske sestre, svakodnevnom obilasku i kućnim posjetima obiteljima, te brizi o novorođenoj djeci na području Župe.

Bezbroj je primjera njenog nesebičnog zalaganja. U pružanju pomoći najpotrebnijima u našoj Općini, starijima, bolesnima, nemoćnim i napuštenima posvetila je sve svoje vrijeme, pažnju i ljubav. Ona je uvijek tamo, na mjestu gdje je najteže i koje bi čovjek najradije zaobišao.

Korisni savjeti i ugodni razgovori koje je podijelila s potrebitim osobama zasigurno su olakšali njihovim ukućanima nošenje tereta zdravstvenog stanja i poteškoća u kojima su se našli. Sestra Anđela posebno je ponosna na duh koji je utjecao na to da su se mnogi ispovjedili, pričestili nakon mnogo godina, a posebno je zanimljiv primjer sklapanja braka u crkvi dvoje ljudi u osamdesetim godinama života. Duh sveti kroz časnu Anđelu progovorio je puno puta i dotaknuo živote mnogih naših sugrađana.

Svojim velikim duhom, otvorenim srcem i ljubavlju prema čovjeku, sestra Anđela pokrenula je energiju suradnje i dobre volje svih institucija u pružanju pomoći potrebnim sugrađanima, a time i razvoju socijalne skrbi i promicanja brige o malom čovjeku u nevolji.

Žitelji Župe dubrovačke ostaju joj zauvijek zahvalni za promicanje skrbi, za ljubav, odricanje i radost koju je darovala.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn