Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Ovogodišnji stipendisti Općine potpisali ugovore o stipendiranju (FOTO)

U velikoj vijećnici zgrade Općine jutros je održana svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju sa župskim učenicima i studentima. Općina Župa dubrovačka će za stipendiranje učenika i studenata iz svojih sredstava izdvojiti više od 600.000,00 kuna., a stipendiranju se već se tradicionalno priključila i OTP banka s iznosom od 70.000 kuna. Zaklada Antuna Miloslavića će za ovogodišnje stipendije izdvojiti 130.000,00 kuna. Po različitim kategorijama ove je godine odobreno 86 stipendija.

Prema podacima traženih zanimanja na području naše županije, a dostavljenih od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, stipendijom su nagrađena deficitarna zanimanja poput doktora medicine, psihologa, logopeda, više medicinske sestre ali i srednjoškolskih zanimanja kuhara i elektrotehničara. OTP banka se priključila natječaju u kategoriji slabijeg imovnog stanja, a Zaklada Antuna Miloslavića svojom odlukom o stipendiranju će obuhvatiti one studente koji zadovoljavaju uvjete, ali su zbog konkurentnosti ostali ispod crte na općinskoj listi. Stipendije su odobrene i u kategoriji stradalnika Domovinskog rata.

Stipendija za učenike iznosi 400,00 kuna, za studente koji se školuju u Dubrovniku 600,00 kuna, a za one koji studiraju izvan Dubrovnika stipendija iznosi 1.000,00 kuna mjesečno. U prvoj isplati (za one koji su potpisali ugovor) bit će obuhvaćena četiri mjeseca, od rujna do prosinca.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn