Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Na "maratonskoj" sjednici prihvaćen proračun za 2018. u iznosu od 47.515.150 kuna

Na župske uvjete "maratonskoj" sjednici, vjerojatno najdužoj od kada Župa dubrovačka ima Općinu, Općinski vijećnici su donijeli proračun za 2018. godinu u iznosu od 47.515.150 kuna. Tako će župski proračun za iduću godinu u odnosu na ovogodišnji (koji je na današnjoj sjednici rebalansom u odnosu na planirano umanjen za vise od 10 milijuna kuna) biti manji za 700 tisuća kuna.

Ovo je ujedno bila i prva sjednica (osim svečanih) koja je održana u velikoj vijećnici na 3. katu zgrade općine jer je počela prezentacijom o problemima gradnje u pograničnom području BiH i Republike Hrvatske u naselju Ivanica. PowerPoint prezentacijom pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Jure Marić je nazočne upoznao s prostornim planovima susjedne Općine Ravno, te trenutnim stanjem na Ivanici, a načelnik Nardelli je govorio o problematici izgradnje novog graničnog prijelaza na Brgatu o čemu smo nedavno pisali.

Izmjenama i dopunama Proračuna za 2017. godinu isti je umanjen za 17, 6 posto ili za iznos od 10.318.020 kuna. Najveći razlog ovog smanjenja je za 13,3 posto manji prihod od poreza i prireza na dohodak, te 23,1 manji prihod iz proračuna Grada Dubrovnika na osnovu projekta Groblja Dubac. Poreza je naplaćeno 2,4 milijuna manje od predviđenog, a prihod iz Gradskog proračuna je manji za oko četiri milijuna kuna. Na rashodovnoj strani značajno manji izdaci su bili za Groblje Dubac i ceste.

Općinski proračun u 2018. godini će iznositi 47.515.150 kuna. Najveći prihod se očekuje od poreza koji bi trebao iznositi 43 posto proračuna. 20, 7 posto bi trebalo biti uplaćeno iz drugih proračuna, od čega najveći dio, nešto manje od devet milijuna iz proračuna Grada za projekt Groblja Dubac. Prihodima od upravnih i administrativnih pristojbi, te prihoda i naknada po posebnim propisima se očekuje osigurati 20,5 posto proračuna, od čega najviše od Komunalnog doprinosa i naknada 13,1 posto.
Proračun je izglasan s 10 glasova za , dva protiv i dva suzdržana.


FOTOGALERIJA

 


U nastavku sjednice s čak 43. točke dnevnog reda vijećnici su između ostalog prihvatili odluku o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka u 2018., analizu stanja sustava civilne zaštite na području Općine Župa dubrovačka u 2017. godini, odluku o obavljanju autotaksi prijevoza na području Općine Župa dubrovačka autotaksi prijevoznika sa sjedištem/prebivalištem na području Grada Dubrovnika i Općine Dubrovačko primorje, odluku o izboru članova savjeta mladih općine Župa dubrovačka, odluku o imenovanju inicijativnog Odbora za osnivanje Zajednice sportova Općine Župa dubrovačka, pravilnik o uvjetima i postupku donošenja programa javnih potreba u školstvu, socijalnoj skrbi, skrbi o stradalnicima Domovinskog rata, zdravstvenoj zaštiti i skrbi o djeci i mladima Općine, te niz odluka vezanih za održavanja komunalne infrastrukture.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn