Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Izrada Idejnog projekta za produženje lukobrana i uređenje luke Srebreno

Općinski načelnik Silvio Nardelli i ravnatelj županijske lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antun Banovac su najavili nastavak aktivnosti na uređenju luke Srebreno.

Luka u Srebrenom je klasificirana je kao luka otvorene za javni promet lokalnog značaja, u unutar čijeg su lučkog područja predviđeni komunalni vezovi ali i dio vezova nautičkog tipa. U tijeku je postupak utvrđivanja lučkog područja, a paralelno s time izradit će se Idejni projekt uređenja luke uključujući produženje postojećeg lukobrana. Projektanti iz tvrtke Obala d.o.o. dati će nekoliko rješenja, a maritimna studija pomoći će u odabiru najboljeg rješenja. Predviđa se fazno uređenje što se posebno odnosi na buduće pontone, naravno ovisi o vrsti i načinu uređenja što će se definirati kroz izradu projektne dokumentacije.

Izradu projektne dokumentacije zajednički financiraju Općina Župa dubrovačka te županijska lučka uprave Dubrovačko-neretvanske županije. Rok za izradu dokumentacije je do kraja 2017. godine, a za 2018. godinu planira se početak dijela radova ovisno o rješenjima koje će dati projektna dokumentacija.

- Prvenstveni cilj ovih aktivnosti oko uređenja luke Srebreno je uvođenje reda u samu valu, te osiguravanje komunalnih vezova za domaće stanovništvo. Ono što bih istaknuo da ćemo kvalitetnim projektom osigurati ne samo komunalne vezove već i vezove nautičkog tipa te sve ostale sadržaje predviđene za luku otvorenu za javni promet lokalnog značaja. Ovisno o rješenjima nadamo se da ćemo već 2018. godine biti u mogućnosti početi s dijelom radova od kojih je produženje postojećeg lukobrana najosjetljivije ali i najvažnije s obzirom na postojeće maritimne uvjete. Zahvaljujem se županijskoj lučkoj upravi na suradnji ne samo po pitanju luke Srebreno već i ostalih luka čije bi uređenje uskoro trebalo doći na red - rekao je načelnik Silvio Nardelli.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn