Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Nardelli; Otpis duga nakon stečaja nad tvrtkom je zakonski propisana obaveza

Zbog velikog interesa javnosti i medijskih natpisa koje je izazvala točka dnevnog reda 3. sjednice Općinskog vijeća u kojoj je prihvaćena Odluka o otpisu potraživanja Općine Župa dubrovačka prema društvu Nautica Hotels & Resorts d.o.o., Općinski načelnik Silvio Nardelli je po završetku jučerašnje sjednice dao izjavu za naš portal.

- Točka koja je danas bila uvrštena na Dnevni red Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka, a vezano za otpis potraživanja Općine na ime komunalnog doprinosa je zakonski propisana obaveza za koju su se stekli svi uvjeti. Naime, nedavnim brisanjem tvrtke iz sudskog registra, nakon provedenog stečaja nad tom tvrtkom, gdje je Općina bila zatražila naplatu potraživanja koja nažalost nije bilo moguće naplatiti, tvrtka je konačno brisana iz sudskog registra, tako da ona ne postoji pa tako ni mogućnost da se ta razlika komunalnog doprinosa na ime planiranog objekta na lokaciji današnjeg Hotela Župa naplati. Međutim držim da tim ničim nije oštećena Općina s obzirom da će novi investitor koji će vrlo skoro doći na naplatu komunalnog doprinosa sa svojim novim projektom, sve ovisno o veličini odnosno volumenu objekta - rekao je načelnik Nardelli.

- Vezano za istu temu danas je u jednom dubrovačkom tjedniku izašao tekst koji je pun dezinformacija. Ne bih ga želio komentirati u cijelosti, međutim istina je da je davne 2009. godine proveden istražni postupak od strane Državnog odvjetništva gdje se meni pokušavala nametnuti odgovornost za neke radnje vezane uz Hotel Župu, za što se apsolutno ne osjećam ni najmanje odgovoran. Držim da sam sve napravio sukladno zakonu i svom moralu. Podatak da ta optužnica do dana današnjeg nije potvrđena dovoljno govori sam za sebe.

Nažalost, pojedini oporbeni vijećnici su to debelo koristili u vrijeme predizborne kampanje, a povremeno to koriste putem medijskih natpisa, da bi me osobno, a i politički diskreditirali. To su pokušavali raditi na svim zadnjim izborima, a posebno ovim zadnjim održanim u svibnju ove godine. Srećom u tome nisu uspjeli, a neće nikad ni uspjeti. Oni su i one mandate koje su osvojili, uspjeli osvojiti zahvaljujući podmetanju, lažima i neistinama. Stanovnici Župe dubrovačke srećom nisu podlegli njihovim lažima i neistinama, te sam četvrti put za redom dobio povjerenje mještana Općine i na tome im zahvaljujem. Potpuno je jasno tko stoji iza takvih natpisa i zbog čega se to radi, jer je Župa dubrovačka područje vrlo značajno u širim okvirima - zaključio je Općinski načelnik.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn