Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Prihvaćena Odluka o otpisu potraživanja prema društvu Nautica Hotels & Resorts (VIDEO)

Općinsko vijeće je danas održalo svoju 3. sjednicu u ovom sazivu. Nakon usvajanja zapisnika s 2. sjednice, prihvaćeno je Rješenje o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Župa dubrovačka. Na novi četverogodišnji mandat na to mjesto je imenovana dosadašnja ravnateljica Marija Jelić. Prihvaćen je i zaključak o objavi Javnog poziva za predlaganje kandidata za članove Općinskog savjeta mladih Općine Župa dubrovačka.

Najviše pažnje izazvalo prihvaćanje Odluke o otpisu potraživanja Općine Župa dubrovačka prema društvu Nautica Hotels & Resorts d.o.o. Kako je vijećnicima obrazložio Jure Marić, ova točka se nalazi na vijeću isključivo zbog iznosa jer iznosi do milijun kuna idu redovnim postupkom a veći iznosi moraju na vijeće. Otpis potraživanja se radi sada jer je 8. svibnja 2017. završen stečajni postupak nad društvom Nautica Hotels & Resorts d.o.o., te nakon toga sukladno zakonu dolazi do otpisa potraživanja, rekao je Marić.

Obrazloženje odluke, te raspravu o ovoj točki pogledajte u prilogu ŽuTV-a.


Prihvaćen je i Sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova o međusobnim pravima i obvezama u svezi realizacije projekta pristupne ceste i TS 10(20)/0.4 kV te privremenog korištenja pristupnog puta u zoni javne i društvene namjene u Kuparima.

U raspravi o ovoj točki nezavisni vijećnik Marko Miloslavić izrazio je neslaganje otvaranjem Policijskog doma u Kuparima, pogotovo što se radi o lokaciji kod budućeg Dječjeg vrtića. U odgovoru, načelnik Nardelli je podsjetio da je Vlada Republike Hrvatske dio zemljišta darovala Općini, a dio na kojem je objekt ex Mladost (sada Policijski dom) prepustila na korištenje MUP-u, tako da Općina nije mogla utjecati na navedeno.

- Poklonjenom konju se ne gledaju zubi, tako da moramo biti sretni da smo ovom donacijom osigurali zemljište za izgradnju dječjeg vrtića, a u budućnosti i Doma za umirovljenike - rekao je Nardelli.


FOTOGALERIJA

 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn