Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Ratni veterani i obitelji poginulih 2. gardijske brigade Gromovi posjetili Župu

Članovi udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi i članovi obitelji poginulih posjetili su danas Župu dubrovačku u sklopu obilaska „Južnog bojišta“ Livno - Mostar - Dubrovnik - Brgat.

U jutarnjim satima na Gornjem Brgatu vijence su položili članovi obitelji poginulih branitelja, te općinski načelnik Silvio Nardelli i njegov zamjenik Mirko Maslać. Svijeće su zapalili i predstavnici udruga iz Domovinskog rata grada Dubrovnika nakon čega su se okupljeni zajedno pomolili za vječni pokoj poginulih branitelja. Nakon održane komemoracije druženje s lokalnim hrvatskim braniteljima nastavilo se u domu na Donjem Brgatu gdje su okrjepu sudionika pripremili predstavnici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata uz potporu Općine. - Nikad se nećemo moći odužiti niti dovoljno zahvaliti svim braniteljima koji su zaslužni za to što smo danas ovdje, njima koji su svoje živote položili za nas i našu slobodu, za slobodu Župe dubrovačke i dubrovačkog kraja - rekao je načelnik Nardelli u prigodnom obraćanju.

U opsežnim ratnim operacijama koje su vođene za deblokadu Dubrovnika i oslobođenje okupiranih mjesta Dubrovačkog zaleđa preko 100 pripadnika 2.gardijske brigade Gromovi je ranjeno, a 19 ih je smrtno stradalo.


 


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn