Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Izmjenom Odluke o socijalnoj skrbi povećane naknade korisnicima osobne invalidnine

Na dnevnom redu prve radne sjednice Općinskog vijeća Općine župa dubrovačka jedna od točaka bila je i Izmjena Odluke o socijalnoj skrbi Općine Župa dubrovačka.

Na prijedlog voditeljice Odsjeka za društvene djelatnosti Općine Župa Katarine Barović vijećnici su jednoglasno prihvatili Izmjenu odluke u kojoj je korisnicima prava na osobnu invalidninu centra za socijalnu skrb iznos stalne novčane pomoći povećan s dosadašnjih 100 na 300 kuna mjesečno.

Kako bi se osigurala potrebna sredstva za ovaj prijedlog, koji po okvirnom proračunu godišnje iznosi 215.000 kuna, izmjene odluke redefiniraju pojam samohranog roditelja i jednoroditeljske obitelji. Pravo na stalnu novčanu naknadu u iznosu od 150,00 kuna mjesečno ostvarivat će djeca bez jednog roditelja.

Jedna od izmjena ove odluke odnosi se na PRAVO NA NOVČANU POMOĆ ZA OPREMU NOVOROĐENOG DJETETA. 1.000 kuna nagrade dosad su ostvarivali roditelji prijavljeni u Župi dubrovačkoj. Izmjenom odluke pravo ostvaruju i one obitelji u kojima je bar jedan roditelj prijavljen u Župi, s tim da se drugi roditelj obvezuje donijeti pisanu potvrdu da nije ostvario spomenuto pravo u jedinici lokalne samouprave iz koje dolazi. Zbog potrebe osiguravanja dodatnih proračunskih sredstava prava po izmjenama i dopunama Odluke primjenjivat će se od 01.01.2018.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn