Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Vijećnička pitanja s 2. sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka

Posljednju, 23. točku dnevnog reda 2. sjednice Općinskog vijeća je otvorilo pitanje kluba vijećnika KLGB Antuna Bašića a odnosi se na točku dnevnog reda Prihvaćanje Zaključka o izvješću Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji.

Kako se u izvješću navode potraživanja u iznosu od 17.073.277,00 kuna klub vijećnika KLGB Antuna Bašića s obzirom na veliki iznos moli za pojašnjenje o kojim se dužnicima konkretno radi, te starosnu strukturu potraživanja, te jesu li poduzete ikakve druge mjere osim slanja opomena kako navedeno potraživanje ne bi palo u zastaru. Pitanje je upućeno Općinskom Načelniku uz traženi pisani odgovor.

Sljedeće pitanje istog kluba se odnosi se na Groblje Dubac. Predsjednika kluba vijećnika KLGB Antuna Bašića zanimaju prijepori na relaciji Gradonačelnik Dubrovnika - Općina Župa dubrovačka u vezi realizacije projekta Groblja Dubac, te je postavio pitanje razmišlja li se o angažiranju neovisnog revizora koji bi otklonio sumnje koje je Gradonačelnik iznio, te hoće li se u slučaju da se otklone sve nedoumice zatražiti javna isprika od strane Gradonačelnika Frankovića. I ovo pitanje je upućeno Općinskom Načelniku uz traženi pisani odgovor.

Antun Bašića u drugom pitanju zanima koliko se napravilo po pitanju prenošenja osnovnih sredstava za komunalnu infrastrukturu na tvrtku Vodovod kako bi se pristupilo naplati od korisnika koji su priključeni na sustav otpadnih voda, te jeli napravljen ikakav proračun koliki je iznos po toj osnovi izgubljen u posljednjih 20 godina i kako se ta komunalna usluga naplaćuje hotelskim kućama. I ovo pitanje je upućeno Općinskom Načelniku uz traženi pisani odgovor.

Vijećnica Tea Benić Klaić (KLGB Antuna Bašića) potpisuje pitanje koje je također upućeno Općinskom Načelniku uz traženi pisani odgovor, a zanima je koje je projekte Općina do sada kandidirala za financiranje iz EU fondova i postoje li pripremljeni projekti koji bi se kandidirali u skoroj budućnosti. Vijećnicu zanima i koja je konkretno Općinska služba zadužena za ovu problematiku.

Peto pitanje je ujedno i jedino na koji smo dobili odgovor na samoj sjednici vijeća. Nezavisni vjećnik Marko Miloslavić je postavio pitanje u vezi problema s prometom u Mlinima i u Srebrenom, pogotovo zato što je svjedočio događaju kada je jedna žena našla izbušene gume na autu jer se parkirala na mjesto pod koncesijom u Mlinima. Miloslavić se posebno osvrnuo na pitanja sigurnosti i prolaska vozila interventnih službi što je u Mlinima gotovo nemoguće pri parkiranju vozila na ovakav način. Na komentar načelnika da je iznio činjenično stanje i upit što predlaže kao rješenje, Miloslavić je predložio uvođenje prometnih redara, kao u Mlinima tako i u Srebrenom gdje postoje uređena parking mjesta, ali građani i dalje parkiraju po prometnicama. Nardelli  je odgovorio kako bi se morala zaposliti minimalno dva prometna redara i to u stalni radni odnos kroz cijelu godinu, ali je pitanje isplati li se to ili ne, te napomenuo da je Župi i tijekom zime potreban komunalni redar. Načelnik je naglasio kako će se u Mlinima na kraju trebati provesti rješenje izgradnje kružnog toka i postavljanje rampe poput one u Srebrenom - To je rješenje koje ćemo morati odraditi sljedećih godina slagali se stanovnici Mlina ili ne - rekao je Nardelli.
Na pitanje parkinga u Srebrenom se nadovezao i voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo Jure Marić još jednom naglasivši mogućnost parkiranja u garaži Srebreno za samo 5 kuna uz 15 minuta besplatnog parkinga za roditelje koji vode djecu u vrtić. Za sve one koji parkiraju na mjestima gdje to nije predviđeno je rekao kako se radi o čistom komodu pojedinaca.
Marko Miloslavić je kao jedno od rješenja za Mline istaknuo potrebu poticanja korištenja bicikli i mopeda, te postavljanje parkirališta za tu vrstu vozila kojih trenutno u Mlinima nema.

Posljednje pitanje je postavio vijećnik Mario Previšić KLGB Antuna Bašića a odnosi se na izgradnju 300 - 400 Vila s bazenima na Ivanici. Previšića zanima dali je Općina u kontaktu s Općinom Ravno u vezano uz zaštitu župskih izvora i izvora Omble, te razmišlja li se rješenju problema komunalne infrastrukture Ivanice kroz zajedničku kandidaturu projekta odvodnje prema Europskim fondovima a u koji bi se uključila i odvodnja Postranja i Brgata. I ovo pitanje je upućeno Općinskom Načelniku uz traženi pisani odgovor.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn