Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Prva radna sjednica Općinskog vijeća; Imenovani novi članovi Nadzornih odbora (FOTO)

Novo župsko Općinsko vijeće je sinoć održalo svoju prvu radnu sjednicu. Nakon Svečane prisege Općinskog načelnika i njegovog zamjenika dnevnom redu je bilo prihvaćanje Zaključka o polugodišnjem financijskom izvješću za 2017. s izvršenjem Programa rada u 2017., prihvaćanje Zaključka o konsolidiranom polugodišnjem financijskom izvješću , te zaključka o izvješću Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji.

Na početku rasprave oporbeni vijećnik Marko Miloslavić je izrazio nezadovoljstvo zbog kašnjenja dostave materijala za sjednicu vijeća, što je načelnik Nardelli protumačio lošim stanjem u župskoj pošti. Miloslavić je predložio da se razmotri drugi način dostave materijala, kako bi se vijećnici mogli kvalitetno pripremiti za sjednicu što su podržali i ostali oporbeni vijećnici.

Imenovani su novi članovi Odbora Općinskog vijeća; u Odbor za Statut i poslovnik Helena Knego (HDZ) za predsjednicu, Luko Crnčević (HDZ) i Antun Bašić (KLGB Antuna Bašića), u Odbor za imenovanje ulica i trgova Lovorko Klešković (HDZ) za predsjednika, Željko Volarić (HDZ) i Marko Miloslavić (KLGB Marka Miloslavića), te u Odbor za javna priznanja Željko Miloslavić (HDZ) za predsjednika, Vlatko Vuletić (HDZ) i Davor Romanović (Modes).

Donesena je suglasnost na Odluku o mjerilima za naplatu usluga Dječjeg vrtića Župa dubrovačka od roditelja kojom je utvrđen iznos sudjelovanja roditelja u ekonomskoj cijeni vrtića u slučaju da jedan od roditelja nema prebivalište na području Općine Župa dubrovačka. U tom slučaju plaćat će se iznos od 1.135,00 kuna za primarni vrtićki program ili 510,00 kuna za skraćeni program. Iznos sudjelovanja u ekonomskoj cijeni ako oba roditelja imaju prebivalište u Župi i dalje iznosi 550,00 kuna za primarni, odnosno 250,00 za skraćeni vrtićki program. Ovom odlukom je pravo za umanjenje usluge za 50 posto ako dijete ne koristi usluge vrtića uz mjesece srpanj i kolovoz, omogućeno i za siječanj.

Prihvaćeno je razrješenje o imenovanju članova u Nadzorne odbore poduzeća u kojim Općina ima vlasničke udjele. Iz Nadzornog odbora Vodovoda razriješen Paulo Prcela, a imenovan Jure Marić, iz Nadzornog odbora Groblja Dubac razriješen je Željko Volarić, a imenovan Ivo Miletić, iz Nadzornog odbora Župe dubrovačke d.o.o. su razriješeni Ante Bačić i Ivana Ivanković, a imenovani su Ivo Tošić i Marijan Tolušić, a u Nadzorni odbor tvrtke Mlini d.o.o. su imenovani Antonio Vojvodić i Maruška Sambrailo.

Uz niz odluka vezanih uz obavljanje komunalne djelatnosti, prihvaćeno je i Izvješće o stanju u prostoru Općine Župa dubrovačka za razdoblje 2012.-2016.

VEZANE VIJESTI


 

Vijećnička pitanja s 2. sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn