Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Nardelli o pismu vijećnicima; "Ne znam kakve Vićan informacije ima, ali ovo je notorna laž"

Nakon što je na prošloj sjednici Općinskog vijeća održanoj 14. Ožujka, po obrazloženju pročelnika Jedinstvenog upravnog odbora Jure Marića i načelnika Silvija Nardellija vijeće jednoglasno prihvatilo Zaključak o stavovima Općine o stavovima općine o prostorno planskim pitanjima postavljenim od strane Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, u kojem se između ostalog, negativno očitovalo o zahtjevu Pera Vićana kao opunomoćenika Salahudina Muslića za prenamjenu 20 tisuća četvornih metara zemljišta koje posjeduje na Trapitu pored gradilišta groblja Dubac u sportsko rekreacijsku zonu, Pero Vićan je uputio pismo općinskim vijećnicima, te na niz drugih adresa u Župi, u kojim je, kako je navedeno na kraju jučerašnje sjednice vijeća, optužio načelnika Nardellija i njegove suradnike da su neistinito i nepotpuno obrazložili njegov zahtjev za uvrštenje nove građevinske zone sportsko rekreacijske namjene u Prostorni plan Župe dubrovačke.

- Moram se očitovati u vezi pisma koje je stiglo na Vaše adrese - rekao je na kraju posljednje sjednice Općinskog vijeća u ovom sazivu načelnik Nardelli. - Ne znam kakve gospar Pero Vićan informacije ima, ali ovo je notorna laž što on ovdje iznosi. U više navrata se razgovaralo o njegovom zahtjevu, činjenica je da je gospodin Salahudin Muslić podnio zahtjev za izmjene i dopune Prostornog plana Općine Župa dubrovačka i naknadno prema županijskom Zavodu zahtjev za izmjene i dopune županijskog Prostornog plana. Međutim, nije moguće uopće pozitivno odgovoriti Vićanu i Musliću, obzirom da odluka o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana koju je ovo vijeće donijelo, ne ostavlja mogućnost uvrštenja nikakve zone, pa tako ni građevinske zone sportsko rekreacijske namjene od 20 tisuća četvornih metara. Od županijskog Zavoda za prostorno planiranje smo dobili zahtjev da se očitujemo o navedenom, da smo tako nešto prihvatili bi značilo da smo sve ostale vlasnike zemljišta u Župi dubrovačkoj, te možda i potencijalne investitore, doveli u neravnopravan položaj. Kroz nekakve buduće izmjene i dopune našeg Prostornog plana, možemo razgovarati na temu da raspišemo natječaj, osobno nemam ništa protiv rekreacijske zone možda čak i na toj lokaciji, ali dovedimo sve vlasnike zemljišta i sve investitore u ravnopravan položaj, pa neka se kandidiraju kroz sljedeće izmjene i dopune, pa će tada Općinsko vijeće kroz proceduru donošenja Plana odlučivati gdje će to biti - zaključio je Nardelli.

- U dopisu od Županije gdje je postavljen upit su bile tri stvari; brza cesta, Turistička zona u Dubokoj ljutoj i zahtjev Salahudina Muslića vezano za sportsko-rekreacijsku zonu pored groblja Dubac. U izmjeni planske dokumentacije to se ne može tako raditi. Postoji nešto što se zove postupak izrade i donošenja prostorno planske dokumentacije. To su zakonski propisane stvari i način kako se one rade, tako da je prilično neozbiljno na ovaj način raspravljati o širenju građevinskog područja - rekao je pročelnik Jedinstvenog upravnog odbora Jure Marić.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn