Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Posljednja sjednica saziva Općinskog vijeća; Donesene izmjene i dopune Prostornog plana (FOTO)

Na svojoj posljednjoj sjednici u ovom sazivu župski su vijećnici prihvatili Odluku o Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Župa dubrovačka. Kako je u svom uvodnom obrazloženju naglasio načelnik Nardelli, riječ je o iznimno važnom odluci, zbog koje je sjednica vijeća sazvana čim su stigla rješenja iz Ministarstva kako bi se izmjene i dopune Prostornog plana donijele u ovom sazivu vijeća. Odlukom je Prostorni plan usklađen s novim zakonom i Prostornim planom Županije, a donesene su i izmjene koje će olakšati planirane velike turističke investicije, kao i realizaciju projekta reciklažnih dvorišta.

Prihvaćen je i Sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova o međusobnim pravima i obvezama u svezi realizacije projekta pristupne ceste i trafostanice na prostoru budućeg vrtića i zgrade ex. Mladost u Kuparima koju je MUP dobio na korištenje. Sporazumom je regulirano da će se buduća prometnica i trafostanica sufinancirati u omjeru svaka strana s 50 posto sredstava, a do trenutka realizacije nove ceste ili do početka realizacije projekta novog vrtića, MUP-u će se dozvoliti korištenje privremene cestovne komunikacije kroz prostor između ex. recepcije i barake.


FOTOGALERIJA

 


Prihvaćen je i niz odluka vezanih uz obavljanje komunalne djelatnosti, a dopunom dnevnog reda pred vijećnike je došla i Odluka o autotaksi prijevozu na području i s područja Općine Župa dubrovačka.

Kako je vijećnicima obrazložio voditelj odsjeka za gospodarenje nekretninama Boris Pleština, ova odluka je identična odluci koju je nedavno donio Grad Dubrovnik, a naknadnim sporazumom će se utvrditi broj taksista iz Župe koji će djelatnost obavljati na zajedničkom području, koje uz Grad i Župu, uključuje i općinu Dubrovačko primorje.

Na kraju sjednice predsjednik vijeća Mato Previšić se zahvalio vijećnicima i stručnim službama na suradnji u proteklom razdoblju, a zahvali se pridružio i načelnik Nardelli istaknuvši da su odluke vijeća, kako u ovom sazivu, tako i u protekli 12 godina koliko je u Općini, u najvećem dijelu donošene jednoglasno.Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn