Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

28. sjednica Općinskog vijeća - Župski proračun veći za 372.455,48 kuna

Na današnjoj 28. sjednici Općinskog vijeća župski proračun za tekuću godinu je dobio svoj prvi rebalans. Izmjenama i dopunama Proračun za 2017. godinu sada iznosi 64.069.071,48 kuna, što je za 372.455,48 kuna više od prve verzije proračuna donesene sredinom prosinca prošle godine. Povećanje na prihodovnoj strani iznosi 875.813,23 kuna.

Prihvaćen je zaključak o godišnjem financijskom izvješću za 2016. godinu, zaključak o konsolidiranom financijskom izvješću za 2016., te zaključci o raspodjeli rezultata poslovanja po godišnjem i konsolidiranom financijskom izvješću za 2016. Prihvaćen je i niz odluka vezanih uz obavljanje komunalnih poslova, Godišnji provedbeni plan unaprjeđenja zaštite od požara Općine, kao i Zaključci u svezi reguliranja prometa u Mlinima i Srebrenom u ljetnim mjesecima.

Donesena je Odluka o izradi Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja ”Groblje Dubac” koja se odnosi na usklađenje dijela granice obuhvata te pojedinih faza realizacije ovog složenog projekta, a sve u svrhu što brže i kvalitetnije realizacije .

S tvrtkom Leinert d.o.o vlasnikom hotela Župa sklopit će se Ugovor o financiranju uređenja građevinskog zemljišta, a donesena je odluka o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja ”Srebreno I” koja se odnosi na usklađenje prometnog rješenja  za pristup ex. hotelu Župi s državne ceste D8 čime se omogućava početak nove investicije. Odlukom će se definirati buduće ceste sa sjeverne strane (spoj s D-8 za hotele Župa i Subrenum) i južne strane hotela Župa (cesta iza hotela Sheraton do objekta Češke banje).

Nakon kupnje zemljišta za potrebe izgradnje dodatnih učionica kod školske zgrade na Mljekari, kao sljedeći korak u realizaciji tog projekta donesena je Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja ”Školski centar”. Izradom ovog UPU-a stvara se podloga za izradu kvalitetne projektne dokumentacije kako bi se mogla iskoristiti sredstva EU kako za projektnu dokumentaciju tako i za samu gradnju.

Prihvaćen je i zaključak o stavovima Općine Župa dubrovačka o prostorno-planskim pitanjima postavljenim od strane ZZPU Dubrovačko-neretvanske županije u postupku izrade i donošenja PPDNŽ.


FOTOGALERIJA

 Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn