Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Obnova dokumentacije u svrhu produženja prava iz općinske Odluke o socijalnoj skrbi

U tijeku je prikupljanje dokumentacije za ostvarivanje prava iz Odluke o socijalnoj skrbi Općine Župa dubrovačka u 2017. godini. Umirovljenici čija mirovina ne prelazi 1.500,00 kuna mogu ostvariti pravo na mjesečnu naknada u iznosu od 150,00 kuna, a osobe čije mirovine iznose 1.500,00-1.800,00 kuna naknadu od 100,00 kuna mjesečno. Osobe koje se vode na Centru za socijalnu skrb Dubrovnik kao korisnici prava na zajamčenu minimalnu mogu ostvariti naknadu koja iznosi 200,00 kuna, a korisnici prava na tuđu pomoć i njegu i osobnu invalidninu također iznos 100,00 kuna. Osobe preko 65 godina bez ikakvih primanja od Općine Župa dubrovačka primale su mjesečnu novčanu naknadu od 200,00 kuna, a samohrani roditelji za svako maloljetno dijete ili dijete koje se redovno školuje iznos od 150,00 kuna.

Navedena prava, prestala su vrijediti 31.12.2016., a u svrhu ostvarivanja navedenog prava i izdavanja novog rješenja za 2017.god., svim korisnicima poslana je pisana obavijest u kojoj se isti mole da dostave potrebne dokumentaciju. Kako bi isti ostvarili pravo mjesečnih novčanih naknada za 2016. godinu, potrebnu dokumentaciju trebaju dostaviti Odsjeku za društvene djelatnosti i kulturu Općine Župa dubrovačka, najkasnije do 20. veljače 2017.g; svakog radnog dana u vremenu od 9-12 sati.

Osobe starije od 65 godina bez ikakvih primanja trebaju dostaviti

a) preslik osobne iskaznice

b) potvrdu sa Zavoda za mirovinsko osiguranje da nemaju nikakvih primanja

Osobe koje primaju mirovinu manju od 1.800,00 kn sa svim naknadama trebaju dostaviti

a) preslik osobne iskaznice

b) zadnji odrezak mirovine

Korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, doplatka na tuđu pomoć i njegu te osobnu invalidninu trebaju dostaviti

a) preslik osobne iskaznice

b) preslik potvrde isplaćene pomoći Centra za socijalnu skrb

Samohrani roditelji trebaju dostaviti

a) preslik osobne iskaznice

b) izvadak iz matične knjige rođenih

c) potvrdu o redovnom školovanju djeteta

d) rodni list (preslik) djeteta vrtićke dobi


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn