Župski portal - zupcica.hr

Župski portal - zupcica.hr koristi kolačiće (cookies) kako bi pružio bolje korisničko iskustvo, prilagodio funkcionalnost stranice i prikaz sustava oglašavanja. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Opći uvjeti korištenja

Prihvaćam


 

http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg
 
http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg http://www.zupcica.hr/images/slike/moduli/tz-brosura1.jpg

Vijećnička pitanja; Pravo sve djece na pokaz, Sredstva iz EU fondova

U sklopu poslijednje točke dnevnog reda 27. sjednice Općinskog vijeća - Vijećnička pitanja Tomislav Marčinko (MODES) je postavio pitanje o ravnopravnosti svih učenika župske škole kod doplate za autobusnu pokaznu kartu za potrebe prijevoza do Grada. Naime, kako je istaknuo vijećnik Marčinko, djeca koja imaju pravo na besplatan pokaz za autobuse po Župi, uz nadoplatu od 100 kuna isti mogu koristiti i do Grada. Međutim djeca koja žive u krugu od jednog kilometra oko škole, nemaju pravo na besplatan pokaz, pa ni na doplatu od 100 kuna, nego pokaz do Grada plaćaju 200 kuna.

Načelnik Nardelli je odgovorio da nije bio upoznat s ovim problemom, te da će u budućim razgovorima s Libertasom nastojati i toj djeci omogućiti jednake uvjete prometovanja do Grada kakve imaju korisnici besplatnih pokaza.

Nezavisni vijećnik Mato Miloslavić je pitao može li se u situaciji manjeg priljeva proračunskih sredstava angažirati neka od konzultantskih firmi koje rade na privlačenju sredstava Europskih fondova, pogotovo kada su u pitanju ulaganja u infrastrukturu.

U odgovoru načelnik Nardelli je naglasio da je naša Općina zbog indeksa razvijenosti koji je veći od dozvoljenog u nepovoljnoj situaciji, ali bez obzira na to Općina treba pokušati na sve moguće načine privući sredstva iz EU fondova. U odgovor vijećniku se uključio i pročelnik Jure Marić istaknuvši da je najveći problem u pripremi dokumentacije. Marić je vijećnike obavijestio kako je prije dvadeset dana dobiveno mišljenje Ministarstva u vezi novog vrtića u Kuparima, te će po završetku glavnog projekta ta investicija biti kandidirana za financiranje iz EU fondova.


Podijeli ovaj članak

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn